søndag, mars 01, 2009

Metal Søndag 1. mars


Quiet Riot - Metal Health
Epic, 1983

Quiet Riot er et ganske rart band. De har pompet ut utgivelser fra 1975 frem til Kevin DuBrow døde av en kokainoverdose i 2007, og de har bare klart å gi ut eneste album som er virkelig verd å høre på. Til tross av at de hadde gitargeniet Randy Rhoads, så besto mesteparten av utgivelsene deres av dårlig AOR uten mål og mening. Enda rarere er det var først etter at Randy Rhoads forlot bandet for å bli med i Ozzy Osbourne at de virkelig begynte å spille inn noe som var verd å høre på.
I 1983 gav de ut Metal Health som markerte deres stilskifte til metal og det ble det første metalalbumet som kom på øverst på bestselgerlistene i USA. Tittel og åpningssporet Metal Health er en av albumets store hits, og i det den treffer deg vet du at det er snakk om ekte kommersiell 80-talls metal av den gode gamle sorten. Dette er ikke grim og mørk brutalitet og menneskehat, men fyll, fest og hårspray.
En av albumets mest populære låter er Cum On Feel The Noize som er en coverlåt av det britiske glam rock bandet Slade. Det overrasker meg ikke om de aller fleste er bare kjente med Quiet Riot sin versjon.
I det store og det hele er alt du trenger å vite er at dette er heavy metal med den typiske vers og refrengstrukturen uten alt for mange overraskelser og de obligatoriske balladene. Er du den typen som ikke tåler litt kommersiell hard rock blandet med din metal er ikke dette albumet noe for deg, men de av dere som digger 80-tallet burde absolutt skaffe dere Metal Health.

Quiet Riot prøvde å gjenskape suksessen året etter med Condition Critical med enda en Slade coverlåt, men ingen brydde seg. Resten av deres karriere var fylt med middelmådighet og Metal Health står igjen som deres eneste mesterverk.

-------------------------------

Hungry Johnny er et thrash band fra Frankrike og de har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

HammerFall - Any Means Necessary

Torture Squad - Horror And Torture

Tankard - Stay Thirsty
\m/

2 Comments:

Øyvind said...

Jeg hadde Condition Critial på opptakskassett og elsket det. Metal Health har jeg aldri hørt meg bekjent. Selve tittellåta fra CC mener jeg er bra fortsatt, pluss den pompøse balladen og et par til. Men ok, Quiet Riot er kanskje ikke musikkhistoriens viktigste band akkurat.

z said...

Skaff deg Metal Health. Hvis du liker Condition Critical kommer du absolutt til å like Metal Health. Det kan hende at fordi du hørte Condition Critical først at det er en slags nostalgisk faktor som gjør du liker det albumet bedre, men i det store og det hele er Metal Health er et bedre album.