søndag, januar 18, 2009

Metal Søndag 18. januar


Judas Priest - Ram It Down
Columbia/Sony, 1988

Vanligvis så er Metal Søndag dedikert til historisk viktige og geniale album, men denne utgaven skal handle om et album som ganske enkelt er bra og ikke noe mer. Jeg skriver om dette albumet ganske enkelt fordi det er et album mange ser ut til å glemme at det i det hele tatt eksisterer.
Ram It Down er klemt mellom Turbo der Judas Priest prøvde seg på kommersiell synthdreven hard rock og metalklassikeren Painkiller. Dette album blir bare sett på som det albumet de gikk tilbake på rett kjør og ikke noe mer.
Det er derfor jeg skriver om det. Dette er faktisk et bra album. Det er kanskje ingen klassiker, men det er uansett verd å sette seg ned og høre på Ram It Down.
Er du den typen som mener at Judas Priest lagde gode låter, ikke gode album er dette neppe albumet for deg. Er du typen som sjelden gidder å høre på hele album fra Judas Priest og bruker å hoppe over flere spor når du først hører på er dette neppe noe for deg.
Men for de av oss som virkelig digger Judas Priest og er blitt glad i alle de låtene som mange avviser som fyllmateriale er dette et album man absolutt burde få med seg. For selv om dette ikke er en klassiker så er dette klassikk Judas Priest med geniale gitarsoloer og ekte metal riff.

Er du en nykommer til metal sjangeren burde du først og fremst sjekke ut alle de andre Judas Priest albumene jeg har skrevet om. Men er du en dedikert metalhead burde du ta frem din kopi av Ram It Down og gi det en ny runde i spilleren.

--------------------------------------

Livsnekad er et svensk black metal band med doomelementer. De har gitt ut en genial og mørk selvfinansiert EP som du kan høre på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Severe Torture - Buried Hatchet

N.EX.T - Lazenca, Save Us

Fozzy - Enemy

0 Comments: