søndag, desember 07, 2008

Metal Søndag 7. desember


Cynic - Focus
Roadrunner, 1993

Cynic er et av de bandene som blir tilbedt av progressiv og teknisk metal fans. I likhet med Atheist er de kjent for sin fusjon av jazz og death/thrash metal. De startet i 1987 som et thrash band for å så gå i retningen av mer teknisk death metal.
Dette albumet blir ofte sett på som en teknisk death metal klassiker, men dette er bare death metal i sammenheng med noen riff her og der. Selv om musikken er tung nok er den ikke tung nok til å virkelig være death metal. Men det tekniske aspektet er absolutt der.
Riffene og trommene er en hver fan av teknisk metal sin våte drøm. De progressive sangstrukturene og de jazzinspirerte trommene er noe det mest unike innfor både prog og metal. Lydbildet er eksotisk og annerledes uten at det føles ut som steril instrumentalonani.
En ting mange kommer til å legge merke til er vokalen. Det første som møter lytteren er robotvokaler av alle ting, og det blir litt sært for en del førstegangslyttere. Det er også old school death metal vokal og kvinnelig bakgrunnsvokal, så robotvokalene er selvsagt ikke alene på dette albumet.
Man blir vandt til det, dessuten er vokalen noe av det som gir albumet stemningen den har.

Focus er en klassiker blant fans av både teknisk death metal, prog og unik musikk, så faller du inn i noen av disse gruppene burde du absolutt sjekke ut dette albumet.
Etter femten år med stillhet fra bandet har de gikk ut et nytt album i år som heter Traced in Air. Jeg har ikke hørt det enda, men det har fått mange gode anmeldelser, så jeg kommer sikkert til sjekke det ut om ikke så altfor lenge.
Anbefaler dere å sjekke ut Focus først og fremst.

------------------------------------

Sodomy Squad er et crossover band fra Australia som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Cro-Mags - Crush The Demoniac

Forgotten Tomb - A Dish Best Served Cold

Warlock - All We Are

0 Comments: