søndag, desember 14, 2008

Metal Søndag 14. desember


Rainbow - Ritchie Blackmore's Rainbow
Polydor, 1975

I 1975 børt heavy metal gitarlegenden Ritchie Blackmore opp med Deep Purple og dannet Rainbow. Da han var i Deep Purple pleide det å være et rockeband som het Elf som ofte varmet opp for dem på konserter. Vokalisten til det bandet het Ronnie James Dio og Ritchie Blackmore fikk han til å synge for Rainbow. Dette ble starten på Dio sin karriere som metalgud.
Det første Rainbow albumet er ikke en melodiøs heavy metal klassiker som oppfølgerne, men det er uansett er et veldig bra album. Alle band må jo starte et sted og Rainbow startet som et hard rock band før de gikk over til metal.
Riffene er kanskje ikke like tøffe som oppfølgerne, men de uansett gode hvis du liker 70-talls rock. Dessuten er de skrevet og fremført av selveste Ritchie Blackmore, så man vet på forhånd at de er gode.
Vokalprestasjonen til metalguden Ronnie James Dio tar ikke like mye av som på oppfølgerne, men det er fortsatt fucking Dio vi snakker om her.
Det er for det meste prog og bluesinspirert rock på dette albumet, metalelementene er minimale. Men siden det er Ritchie Blackmore som står bak musikken er det riff og gitarsoloer her og der som absolutt er metal. De tyngste og metalliske sporene er de to første, men ikke tro det er noen nedtur etter det. Så lenge du liker god rock er resten av albumet like genialt.

Er du ute etter metal får du gå rett på de to neste albumene, men det er ingen grunn til å gjøre det spranget hvis bare er ute etter god musikk.
Dette albumet er et lite stykke av alt det geniale som kom ut på 70-tallet og derfor verd å sjekke ut.

------------------------------

Name in Vain er et groove metal band fra USA som har gitt ut en selvfinansiert EP. Er dere ute etter litt mer groove i livet burde dere sjekke ut deres Myspace.

Jeg reiser bort neste uke, så det blir ikke noe mer Metal Søndag før på nyåret.
Men selv jeg tar juleferie betyr ikke at jeg tar ferie fra å kjempe i krigen imot fiendene av ekte metal. Metal er essensen i livet og ingen Jul skal prioriteres over metal. Det er bare at jeg tar pause fra bloggingen i Julen.

Her er metal musikkvideoer.

Falkenbach - ...As Long As Winds Will Blow...
Fanvideo

Judas Priest - Diamonds and Rust

Neurosis - Crawl Back In

0 Comments: