søndag, november 02, 2008

Metal Søndag 2. November


Suffocation - Effigy of the Forgotten
Roadrunner Records, 1991

Jeg har tidligere skrevet om EP-en Human Waste som Suffocation gav samme året som de gav ut dette albumet. Effigy of the Forgotten er i bunn og grunn albumversjonen av Human Waste. Alle låtene på EP-en er å finne på albumet, men her er de blitt spilt inn på nytt med bedre produksjon (i tillegg til 4 nye låter).
Nå kan man argumentere for at noe av råskapen forsvinner med bedre produksjon, men i dette tilfellet skaper det den rette stemningen som teknisk og brutal death metal skal ha. Man får virkelig et mer klinisk og kynisk lydbilde som denne sjangeren skal ha. Dette er albumet som satte standarden for teknisk death metal.
Det er null rom for sentimentale følelser her, bare kald og klinisk brutalitet. Dette er virkelig hvordan den ekte amerikanske death metal sounden ble til. Det var selvsagt andre amerikanske band som dyttet death metal i denne retningen, men Suffocation er uten tvil blant de viktigste. Hvis du leter etter overgangen fra rå 80-talls death metal til brutal 90-talls death metal må du starte med Suffocation.

Er du en fan av teknisk death metal har du sikkert dette albumet fra før. Hvis du er interessert i death metal uansett type har du null grunner til å unngå Effigy of the Forgotten.

------------------------

Cast Iron er et ekte metal band fra Finland som har gitt ut en selvfinansiert EP. Jeg anbefaler på det sterkeste å sjekke ut deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Throes of Dawn - Vertigo

Speed Kill Hate - Walls of Hate

Vesen - See You in Hell

0 Comments: