søndag, oktober 05, 2008

Metal Søndag 5. oktober


Deep Purple - Machine Head
Warner Bros., 1972

Depp Purple var et av de første bandene som virkelig spilte ekte metal. Etter metal mesterverket In Rock og det litt mer rolige rockealbumet Fireball gav de ut dette fantastiske albumet.
Åpningen Highway Star er uten tvil en av musikkhistoriens først speed metal låter (sammen med åpningssporene på de to tidligere Deep Purple albumene). Alt stemmer på denne låten. Riffene og den geniale gitarsoloen bare skriker metal. Dette er det perfekte eksemplet på hvordan metal med keyboards skal være.
Hele albumet er fylt opp med slike geniale gitar og keyboard riff, bare ikke like raske og hardt slående som åpningssporet. Neste sporet Maybe I'm a Leo er litt mer bluesbasert og laid back uten at det er noe problem.
Pictures of Home er rettfrem metal. Hele låten er genial og la kanskje et viktig grunnlag for power metal. Gitar og keyboard duellene gjennom låten er fantastiske.
Never Before derimot er mer enkel låt og var den første singelen fra dette albumet. Det er ikke noe galt med låten i seg selv, men det er uten tvil den svakeste på albumet.
Så er det selvsagt Smoke on the Water. Alle kjenner riffet og det er egentlig ikke noe å snakke om her.
Lazy er keyboard dreven boogie blues rock. Det er veldig fin låt med fokus på det instrumentale. Det hele er egentlig en lang bluesbasert gitar og keyboard solo.
Albumet avslutter med metal klassikeren Space Truckin' som har virkelige tunge riff. Tenk deg Iron Man av Black Sabbath men bare langt bedre, spesielt når det kommer til trommene.

Hvis du skaffer deg dette albumet på CD er det garantert at du får When a Blind Man Cries som bonusspor. Det er ganske deprimerende blues rock låt og en fin avslutning på det hele.
Hele denne anmeldelsen har vært klønete forsøk på å beskrive låtene, men jeg håper ikke det stopper noen som er nykomlinger til metal sjangeren fra å skaffe seg et av sjangerens viktigste album.
For alle dere som faktisk allerede er erfarne metalheads så anbefaler jeg dere å ta frem dette albumet igjen. Dere vet like godt som meg at dette er et album man aldri går lei av.

----------------------------

Krepuskule er fransk gothic metal band. De har gitt ut en demo og du kan høre den på deres Myspace.

Som nevnt er denne utgaven litt mer klønete enn vanlig. Dette er fordi jeg driver og flytter og bikkja har fått valper og greier og greier, så jeg ikke tid til å virkelig sete meg ned å skrive noe særlig.
Nok unnskyldninger, her er metal musikk videoer.

Lizzy Borden - Tomorrow Never Comes

Wargasm - Dreadnaught Day

Tygers Of Pan Tang - Raised On Rock

0 Comments: