søndag, oktober 12, 2008

Metal Søndag 12. oktober


Metal Church - Metal Church
Elektra Records, 1984

Metal Church ble dannet i 1980 og i 1981 gav de ut demoen Red Skies som en del ser på som den første thrash innspillingen. De er uten tvil et av de aller første bandene som spilte thrash og de er det bandet som Metallica stjal mesteparten av riffene sine i fra.
De slo aldri i helt igjennom slik Metallica gjorde, men i 1985 fikk de gitt ut et album som satte fart i karrieren deres. Dette albumet er starten på en hel rekke metal klassikere som alle metalheads burde være kjent med.
Dette albumet er et solid stykke god gammeldags thrash. Når jeg sier god gammeldags thrash mener jeg ikke den mest ekstreme typen, men den som holder seg til sine tradisjonelle heavy metal røtter. De prøver ikke være de raskeste eller de tøffeste, de bare spiller gode låter med gode riff.
Albumet innholder en god del tradisjonelle heavy metal riff som er virkelig tunge. Man kan også finne en god dose tidlig power metal. Er du en fan av både thrash, heavy og power metal får du både i pose og sekk med Metal Church.

Dette albumet og resten av Metal Church sin diskografi er klassikere som alle fans av thrash og tradisjonell metal burde være kjent med og tilbe. De er i alle fall uendelig mye bedre enn den kristne kirke.

------------------------

Prosanctus Inferi er et amerikansk black metal band som har gitt ut to demoer. Du kan høre dem på deres Myspace.

Jeg var på konsert på Glassheim i går. Ingen metal band, bare hard rock band.
Hard rock band som Hollywood Vampires, Fatale Smile, Bullet Boys, Britny Fox og Pretty Boy Floyd.
Britny Fox var absolutt høydepunktet. Grunnen til at jeg nevner dette er for å minne dere på å møte op på metal, hard rock og punk konserter. Hvis du virkelig ønsker å støtte hard og tung musikk er det å møte opp noe av det beste du kan gjøre.

Fri Tanke har en ganske fin artikkel om black metal ideologi som heter Diabolos in Musica: Om sort metall og et heller dystert livssyn. Jeg lærte ikke noe nytt fra den, men hvis du ikke kan så mye om black metal kan den gi deg litt innsikt.
Men det var noe jeg reagerte på.

Flommende hårmanker til tross, det var lite flower power ved Led Zeppelin. Med tunge basstrommer og okkulte tekster regnes de som historiens første heavy metal-band.


Dette er feil. De har to låter som er metal og det er ikke nok grunnlag for å snakke om dem som første noe som helst. Metal startet med Black Sabbath og Deep Purple og dermed basta.
Jeg liker heller ikke en del generaliseringer, ikke bare om black metal, men også når han snakker om metal generelt.

En annen fin artikkel om black metal ideologi er Overmenneskene fra gutterommet.

Nå over til metal musikkvideoer.

Meliah Rage - Undefeated

Hardcore Superstar - Dreamin In A Casket

Abominator - Renegades of Hell

0 Comments: