torsdag, oktober 16, 2008

Mer uredelighet fra kreasjonistene

aftenposten.no den 13. oktober kritiserte biologene Klaus Høiland og Nils Chr. Stenseth det kreasjonistiske propagandaorganet Origo for det de anså for å være "en uetisk tilsnikelse" av domenet www.darwin2009.no. Ut fra navnet skulle man forvente å finne en side dedikert til neste års Darwin-jubileum. I stedet ledes man til den danske kreasjonist-siden www.skabelse.dk. Som Høiland og Stenseth sier det:
Folk kan lett tro at Darwin-året 2009 inkluderer tidsskriftet Origo som arrangør - hvilket ikke er tilfelle. Bak neste års jubileum-feiring står bl.a. Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

Lederen av Origo Norge, Peder Tyvand svarer på tiltale i gårsdagens aftenposten.no under tittelen "Har darwinistene monopol på livet?". Her er mitt svar til Tyvland:
I anstendighetens navn:
Hva er så galt med å kaste ut søpla i stedet for å lage kronikker av den? De første røde flaggene dukker opp allerede i overskriften: for det første at folk som aksepterer vitenskapens forklaring på artenes opprinnelse omtales som "darwinistene". Dette er et velkjent retorisk virkemiddel innen kreasjonistisk propaganda hvor man forsøker å fremstille evolusjonslæren som en dogmatisk tro eller ideologi basert på Darwins personlige autoritet i stedet for alt tilgjengelig empirisk bevismateriale. Det andre røde flagget ligger i formuleringen "monopol på livet" som åpenbart er ment å insinuere at den praktisk talt universelle oppslutningen om evolusjonslæren (og mot kreasjonismen) blant seriøse forskere bygger på en urettferdig diskriminering av alternative forklaringer, mens faktum snarere er at de såkalte alternativene svikter alle vitenskaplige standarder som eksisterer. Det eneste dette evt. viser er hvilke uredelige midler kreasjonistene er avhengige av å ty til for å forsvare sin ellers tapte sak.
http://home.no.net/bigsam/Evolusjon.htm

0 Comments: