søndag, september 28, 2008

Metal Søndag 28. september


Type O Negative - Bloody Kisses
Roadrunner, 1993

Type O Negative er et genialt band. De har dype røtter i goth rock og kultur, men det er ingen tvil om at de er et ekte metal band. De har tunge riff så det holder og virkelig mørk stemning slik et ekte metal band skal ha. Hele albumet er en fin blanding av doom og thrash med en solid dose goth. Det er selvsagt en god dose med andre sjangre inn i bildet, alt i fra pop til punk til industrial, men helheten er metal.
Nå er ordet goth noe mange metalheads er allergisk imot, men Type O Negative er av de få såkalte goth metal bandene man kan trygt høre på og fremdeles kalle seg for en 100 % ekte metalhead. Det er ingen keyboards som overdøver gitarene og ingen kvinnevokal som borrer seg inn i ørene. Vokalen til Peter Steele er dyp og alt annet enn pinglete.
Stemningen er mørk og melankolsk. Lyrikken er en fin blanding av virkelig depresjon og mørk humor. Humor er en viktig del av både dette albumet og resten av Type O Negative sin diskografi. For eksempel Black No. 1 (Little Miss Scare-All) gjør narr av goth jenter og goth kulturen generelt. Det er mye satire og selvironi i lyrikken og musikken, men samtidig er det mye seriøst som virkelig er hardt slående depressivt.

Bloody Kisses er et genialt metal album og Type O Negative er et genialt metal band. Ikke la goth stemplet skremme deg vekk fra en av 90-tallets store metal klassikere.

------------------------------

Elfenbloed er et belgisk black metal band som har gitt ut en demo. Er du ute etter rå og mørk musikk kan du høre en låt av dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Witchfynde - I'd Rather Go Wild
Beklager den dårlige lydkvaliteten, men det er ikke så mange andre videoer med dem der ute.

Acid Drinkers - Pizza Driver

Zonaria - The Armageddon Anthem

0 Comments: