søndag, august 03, 2008

Metal Søndag 3. august


Atheist - Unquestionable Presence
Active Records/Metal Blade, 1991

Atheist er et av musikkhistoriens beste og mest geniale band. Jeg kunne ha tatt min anmeldelse av Piece Of Time og bare kopiert og limt den inn her i stedet for å skrive noe som helst, men dette albumet er ikke like rå og har klarere jazzelementer. Få band klarer å spille så teknisk som Atheist og fremdeles ha følelse og sjel i musikken. Deres geniale death/thrash riff og jazzinspirerte tromming er absolutt fantastisk.
De av dere som har sjekket ut Piece Of Time, men ikke har klart å gå videre fordi de har grenser hvor mye tøft de takler kommer til å bli slått ut av dette albumet.
Trommene har tempo og taktskift som man kan miste pusten av. Det samme kan man si om gitar og bassriffene. Vokalen er av den samme råe typen som ligger mellom thrash og death metal vokal fra det første albumet.
Dette og resten av Atheist sin diskografi er alle tekniske death metal og progressiv metal fans våte drøm. Det kan ta en del gjennomlytninger for å sette seg inn, men det er virkelig verd det.

Det er egentlig lite poeng for meg å fortsette å skrive noe mer her. Dette er ganske enkelt en klassiker og det er egentlig alt du trenger å vite.

------------------------------------------

Vituperation er et genialt death metal band fra Sverige som har gitt ut to demoer. Jeg anbefaler på det sterkeste å sjekke ut deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Stone Vengeance - The Pill

Ihsahn - Invocation

Melvins - Boris

0 Comments: