søndag, juli 27, 2008

Metal Søndag 27. juli


Thorr's Hammer - Dommedagsnatt
Moribound/Southern Lord Record, 1996

Hvorfor det er to r-er i Thorr's Hammer vet jeg ikke, men jeg vet at de ble dannet i 1994 av doom veteranene Stephen O'Malley og Greg Anderson. De var kanskje ikke akkurat veteraner den gang, men de viste absolutt hvordan man lager skikkelig solid death doom. Riffene er knusende tunge og seige, og det er ikke et sekunds tvil at det er doom metal man hører på.
Norske Runhild Gammelsæter var i USA da som utvekslingsstudent og spilte inn vokalen på Dommedags natt da hun bare var 17 år gammel. Med unntak av noen få rene vokalpartier er det absolutt ingenting som tyder på at det er en 17 år gammel jente på vokalen. Hun produserer virkelig dyp og ond death metal growling i høy klasse. Vokalen hennes er unik, fantastisk og vakker (de som ikke liker death metal vokal kommer sikkert til å ikke forstå sistenevnte).
Alle låtene er på norsk og handler om norsk natur og norrøn mytologi, noe som er kult siden det ikke er hver dag man kommer over amerikanske band som synger på norsk.

Denne EP-en er en virkelig klassiker fra en tid før death doom var full av alle mulige trender og goth homoer. Dette er beinhardt death metal spilt i sakte tempo med fantastisk og stemningsfylt vokal. Liker du doom og death metal burde du absolutt sjekke ut Dommedagsnatt.

--------------------------

Desekrate er et death metal band fra Brazil som har gitt ut to demoer. Liker du death metal med lav produksjon er det verd å besøke deres Myspace.

Scatterbrain - Don't Call Me Dude

Disgorge - Comsume the Forsaken

Sorcery - utdrag fra Stunt Rock

0 Comments: