søndag, juni 08, 2008

Metal Søndag 8. juni


Jag Panzer - Ample Destruction
Azra/Iron Works, 1984

Når man snakker om US power metal snakker man ikke om de pinglete moderne bandene fra Finland, men ekte tøff metal som Jag Panzer spiller.
Ample Destruction er selveste definisjonen på god og ekte tidlig power metal med sitt eget unike og originale lydbilde. Det er ingen kopiering av andre band på dette albumet, og ingen andre band i senere tid har noen gang klart å kopiere deres genialitet.
Riffene og gitarsoloene er geniale og har alt som var bra med tidlig amerikansk metal i seg. Samtidig er det en frisk pust av NWOBHM i dem og et lite hint av Mercyful Fate her og der.
Uansett hvor bra det instrumentale er så er det kanskje vokalen til selveste Harry "The Tyrant" Conklin som er høydepunktet for mange når de hører på dette albumet. Han er som skapt til å være metal vokalist og er på samme nivå som Bruce Dickinson på flere områder.
For å si det kort og greit, Jag Panzer er nådeløse og knuser alt og alle med sin musikk.

Dette er absolutt en av metal sjangerens store klassikere og er et av de albumene som virkelig definerer hva som virkelig er metal. Man må hate alt som minner om metal for å ikke like Ample Destruction. Er du ute etter skikkelig metal burde du ikke nøle et skund med å skaffe deg dette albumet, du kommer ikke til å angre. Jeg garanterer deg det.

-------------------------

State:Chaos er et melodiøst death metal band fra Nederland som har gitt en demo så langt. De er bedre enn mange av de kommersielle melodiøse death metal bandene der ute og jeg anbefaler deg å sjekke ut deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Suicidal Tendencies - Possessed to Skate

Paradise Lost - Say just words

Agathocles - A For Arrogance

0 Comments: