søndag, mai 04, 2008

Metal Søndag 4. mai


Manilla Road - Open the Gates
Black Dragon Records, 1985

Jeg har skrevet om dette bandet i tidligere utgaver av Metal Søndag, så noen av dere husker kanskje at Manilla Road gav ekte metal klassikere som Metal og Crystal Logic. Er du en fan av ekte episk US power metal er du godt kjent med de nevnte albumene og selvsagt Open the Gates.
Open the Gates er det første albumet med Randy "Thrasher" Foxe bak trommesettet. Rett etter de geniale ekte metal riffene er det trommingen som virkelig gjør dette albumet til en ekte metal klassiker. Den aggressive og raske trommingen er overalt, men aldri i veien for resten av musikken. Riffene er som sagt ekte metal og absolutt episke og antikke. En glemt fortid fylt med eventyr og mystikk åpner seg for lytteren gjennom dem.
Og det er heller ingen tvil om at den nasale vokalen Mark "The Shark" Shelton sammen med den episke lyrikken er en viktig del av helheten. Det er vanskelig å høre han synge uten å få gåsehud over hele kroppen. Alt på dette albumet stemmer musikalsk og produksjonen er akkurat passe rå og skitten for denne typen av klassisk 80-talls metal.

Dette er enda et genialt album fra Manilla Road. Nærmeste du kommer fyllmasse er Heavy Metal to the World, som er den mer kommersielle låten man pleier å finne på de gamle Manilla Road albumene.
Er du en fan av ekte metal og alt som er episk må du skaffe deg dette albumet, det er ingen annen vei.

---------------------------

Nattsvargr er et amerikansk black metal band som har gitt tre demoer. Liker du mørk og ond musikk kan du høre dem på deres Myspace.

Jeg så Nazareth live på Glassheim i går. De er ikke et metal band, men med tanke på at de er et hard rock band fra 70-tallet har de uten tvil hatt betydning for metal sjangeren.
Det var en veldig bra konsert og det er utrolig at de klarer å rock hardt når de er så eldgamle som de er. Et av høydepunktene var da de spilte My White Bicycle (en coverlåt av Tomorrow) siden jeg hadde hørt dem bare noen få timer før konserten.

Nå over til metal musikkvideoer.

Amebix - Largactyl

Kruiz - Distant Light

Black Sabbath - Headless Cross

0 Comments: