søndag, mai 25, 2008

Metal Søndag 25. mai


Finntroll - Midnattens Widunder
Spikefarm Records, 1999

Finntroll er et av de bandene man enten liker eller hater intenst. Liker man ikke metal med folkemusikk er det en selvfølge at man hater dem, men selv om du ikke har noe imot folk metal kan Finntroll fort bli for mye for en følsom metalhead. Når jeg sier for mye mener jeg ikke at metal musikken drukner i folkemusikken, men at folkemusikken er laget med billige keyboards og er inspirert av dansemusikken humppa.
Lyrikken handler om finske troll som dreper kristne eller lyspesten som de kaller kristendommen for, og den er på svensk og derfor forståelig for oss nordmenn. Vokalen er av black metal varianten, mens riffene har en death metal inspirasjon i tillegg til hedensk black metal. Sammen med keyboardspillet skaper de veldige underholdene låter som er laget for skikkelige fyllefest (eller en skamfullt rølp ingen seriøs pagan metal fan burde høre på).

Finntroll er ikke ment som noe seriøst forsøk på noe som helst. Selv om det er en mørk og hedensk stemning i musikken deres er den laget først og fremst for underholdningens skyld. Dette er et band man hører på når man drikker øl og ikke er ute etter så fryktelig ekstremt dyp musikk. Finntroll er for meg en perfekt blanding av mørk hedensk musikk og useriøst rølp.
Så er du ute etter enkel og underholdene folk metal er Finntroll absolutt det rette valget, for det er ingen lov som sier at hedendom skal bare være seriøst.

-------------------------

Northlands Bane er enda et amerikansk enmanns black metal band. Det er blitt gitt ut en demo og en egenprodusert EP som du kan høre i sin helhet på bandets Myspace.

Over til metal musikkvideoer.

Superchrist - Tear Me Down Tonight

Susperia - The Bitter Man

Grave Digger - Valhalla

0 Comments: