søndag, mai 18, 2008

Metal Søndag 18. mai


Suffocation - Human Waste
Relapse Records, 1991

Første halvdel av 90-tallet blir ofte sett på som en gullalder for brutal death metal. 80-tallet besto av de mer råe og skitne bandene som grunnla sjangeren, mens mot 90-tallet ble death metal mer teknisk og brutal. Det var mange band som var med på å drive death metal i den retningen, men det er ingen tvil at Suffocation var en viktig del av denne utviklingen.
De ble dannet i New York i 1990 og gav en demo samme året. I 1991 gav de ut denne EP-en som virkelig satte fart i karrieren deres og som førte til at tusenvis av andre lignende death metal band begynte å kopiere dem. Har du hørt en del på teknisk og brutal death metal er sjansene store for at de bandene du hører på er i stor grad inspirert av Suffocation.
Du skal lete lenge før du finner brutal teknisk death metal som ikke er inspirert av Suffocation.

Alle låtene på denne EP-en har tekniske riffstrukturer fylt med brutale trommer uten like. Det vil selvsagt si uten like i 1991 før all verden med andre death metal dukket opp på 90-tallet.
Produksjonen er rå og stygg, men ikke noe problem siden man kan høre alle riffene klare nok til at man kan skille dem fra hverandre. Hører du på death metal er det neppe noen overraskelser å finne her, bare god gammeldags death metal.
Suffocation er tøft som faen og såpass historisk viktig at man ikke kan unngå dem. Skal du høre på brutal musikk har du ikke noe annet valg enn å skaffe deg det meste de har gitt ut.

-------------------------

Obsidian Throne er et death metal band fra USA som har gitt ut en demo og en EP. Liker litt melodiøs death metal med et lite hint av thrash burde du sjekke ut deres Myspace.

Jeg var en tur innom Glassheim igjen og så Valentourettes som besto av medlemmene av Jokke & Valentinerne/Jokke med Tourettes. Det var absolutt en fantastisk konsert og en av de bedre konsertopplevelsene i mitt liv.
Men den egentlige grunnen til at jeg var der var for å se metal bandet Thunderbolt igjen. De spilte før det kom noe særlig med folk, så det var så vidt over 10 stykk i salen da de spilte. Dette kan virke som det en mislykket konsert med så få, men de spilte tidlig med vilje. De var bare der for å øve med den nye gitaristen og trommeslageren, og de gjorde en god jobb med så få i salen.
Håper på både en mer seriøs konsert og nytt album fra dem i fremtiden.

Nå over til metal musikkvideoer.

Krokus - Screaming In The Night

Viral Load - My Mighty Sword

Wrathchild America - Climbing the Walls

0 Comments: