søndag, april 13, 2008

Metal Søndag 13. april


Judas Priest - British Steel
Columbia/Sony, 1980

British Steel er det albumet der Judas Priest virkelig slo igjennom og la et viktig grunnlag for at metal sjangeren fikk sin storhetstid på 80-tallet. Hele albumet er fylt opp med enkle og catchy hard rocking riff som det er umulig å ikke like. Samtidig som at riffene er enkle hard rock riff er de fremført slik at det er ingen tvil at det er ekte heavy metal man hører på. Faktisk er dette albumet et godt eksempel på hva som skiller heavy metal fra hard rock.
Dette albumet innholder også låtene Breaking The Law og Living After Midnight som er uten tvil to av Judas Priest sine mest kjente låter.
Som sagt har dette albumet veldig catchy riff og derfor starten på de mer kommersielle albumene Judas Priest kom til å gi ut på 80-tallet. Det er ingen overraskelser på dette albumet eller noe som kommer til å virkelig imponere deg. Har du hørt andre Judas Priest album fra første halvdel av 80-tallet vet du hva du får fra dette albumet.

Når det er sagt er det uansett ingen tvil at dette albumet har baller og er tusen ganger bedre enn det moderne pisset dagens unge hører på. Dette er fucking Judas Priest og forventer du noe annet fortjener du å få nakkeskudd og få liket ditt dumpet ned i en massegrav fylt med alle de andre som ikke liker dette albumet.
Skal du kalle deg selv for en metalhead burde du ha dette albumet og resten av Judas Priest sin diskografi i din platesamling.

-----------------------------------------

Zx Spectrum er et Death 'n' roll fra Latvia. De har gitt ut 3 demoer og du kan høre låtene fra dem på deres Myspace.

Jeg har i det siste vært lat når det kommer til skrivingen. Jeg har nesten ikke beskrevet musikken noe og Metal Søndag har bestått av ”her er et album og det er et bra album”. Det er jo det som er meningen med Metal Søndag, men det er jo en dårlig anmeldelse om jeg ikke gjør en bedre jobb med å fortelle leseren hva de kan forvente fra musikken.
Jeg tror dette skylles mangelen på noen som helst form for kritikk. Jeg forventer ikke at noen bryr seg så mye, men det hadde vært greit om de som gadd å lese Metal Søndag kom med tilbakemelding.

Uansett så var jeg på konsert på Glassheim på fredag og så Paul Di'Anno igjen. Jeg var (og fremdeles er) forkjølet, så jeg gadd ikke å møte opp tidlig nok til å se oppvarmingsbandene. Det var et bra show selv om det var en fyr som laget litt bråk og holdt på å starte en slåsskamp. Håper å se Paul live igjen i en ikke så fryktelig fjern fremtid.

Nå over til metal musikk videoer.

Kult ov Azazel - Black Arts
(Beherit cover)

Cosmosquad - Sheer Drama

Accept - Fast as a Shark

0 Comments: