søndag, mars 02, 2008

Synsk person skal ha «sett» Dung

Etter å ha saumfart Rådalen i Bergen med både letemannskap og spesialhunder fra Danmark, tar politiet nye grep i letingen etter liket av Dung Tran Larsen. Politiet sjekker nå et tips fra en synsk kvinne.

3 Comments:

Anonym said...

Hvor er fornuften når vi tillater at politiet skal springe etter synske personer, men løgndetektorer ikke er tillatt???

Det glade vanvidd????

magic8ball said...

I følge artikelen så "springer" politiet etter tips fra synske personer når tipset virker troverdig.

Løgndetektor blir noe helt annet. Løgndetektoren baserer seg på fysisk reaksjon fra personen som utspørres. Som puls, blodtrykk, pust etc.
Dette kan føre til problemer når det handler om lystløgnere. Hvis en person er vant til å lyge, og finner dette nærmest som en naturlig greie. Så vil lyging falle personen så naturlig at de fysiske reaksjonene uteblir. Altså kan en person lyge, og likevel vil ikke løgndetektoren kunne skille mellom løgn og sannhet. Derfor er løgndetektorer ikke tillat.

Vil dra fram et eksempel fra tv verdenen. I NYPD Blue (tror det var nypd blue) var det en person som "lurte" løgndetektoren ved å tråkke på en tegnstift under testen. Smerten fremkalte visse fysiske reaksjoner og testen ble uklar.
Film, ja jeg vet. Men prinsippet stemmer ganske bra.

Helge said...

Løgndetektor kan nok ha sin funksjon, det kan jeg nok tenke meg. Men at den kan fungere som ett endelig bevis, nei da er jeg skeptisk. Det er nok ikke uten grunn at løgndetektorer ikke er tillat som bevis i rettsaker i Norge.