søndag, mars 09, 2008

Metal Søndag 9. mars


Carcass - Reek of Putrefaction
Earache Records, 1988

Skal man begynne å høre på goregrind er det bare naturlig å starte med gamle Carcass. Det meste som kan krype og gå av brutale death metal og grindcore band er inspirert av dette bandet og deres tidlige album.
Carcass var tidlig ute med ultra brutal musikk, umenneskelig vokal og splatter lyrikk. Produksjonen er rå som faen og ikke noe for pingler som liker pop med klar produksjon. Gitaren og bassen har en kvalmende og syk tone som kryper inn i øregangene dine, og ned i halsen og neseborene dine der de fyller dem med stanken av råtne lik og smaken av åreforkalket blod. Man blir møtt av en vegg av ulyd og brutalitet som man vanligvis ikke kan forvente fra en utgivelse fra 80-tallet. Riffene er virkelig tøff og røffe og alt man kan ønske fra goregrind sjangeren.
Vokalen er av den grusomme og umenneskelige typen som skulle bli vanlig i goregrind. Her finner du både dype death metal growling og forvrengte skrik om hverandre. Lyrikken går virkelig dype detaljer om både missbruk av lik og de levende. Nekrofili, morbide drap og oppråtning er det man kan forvente fra dette albumet.

Reek of Putrefaction er absolutt en historisk viktig klassiker som har overlevd tidens tann. Musikken er kanskje ikke like brutal som det mest brutale vi har i dag, men dette er uansett et bedre album enn veldig mye av moderne goregrind. Dette er absolutt et album alle som hører på brutal death metal og grindcore burde være kjent med.
Den eneste grunnen noen ikke skulle like dette albumet (hvis vi ser bort i fra de som ikke liker verken death metal eller grindcore) er at de er opphengt i å ha ren og pen produksjon, og da burde de ikke høre på metal til å begynne med.

-------------------------------------

Morionor er et melodiøst black metal band fra USA som har gitt ut 3 demoer. De er oppløst og har dannet et nytt band som heter Jenovah, men heldigvis kan du fremdeles høre dem på deres Myspace.

Vanden Plas - Iodic Rain

Rytmihäiriö - Pakko Tappaa Ihminen

Astral Doors - Time To Rock

0 Comments: