søndag, mars 30, 2008

Metal Søndag 30. mars


King Diamond - Fatal Portrait
Roadrunner Records, 1986

Etter at Mercyful Fate splittet opp på grunn av uenigheter mellom Hank Shermann og King Diamond gikk de i hver sin retning og dannet nye band. Hank Shermann dannet det langt mer kommersielle og melodiøse bandet Fate mens King Diamond fortsatte Mercyful Fate under sitt eget navn.
Fatal Portrait har et langt større fokus på King Diamond sin falsettvokal enn de gamle Mercyful Fate albumene. Vokalen er mindre dynamisk og det er falsett hele veien, så dette albumet er en smule svakere enn Mercyful Fate og senere King Diamond album på akkurat dette området. Men så er jo King Diamond kjent for sin falsett vokal så dette er på ingen måte noe som ødelegger for noe som helst.
Riffene er så klart av samme type som Mercyful Fate, men ikke like gode uten Hank Shermann. Men de holder uansett mål og passer godt inn på dette albumet.

Den satanistiske lyrikken og stemningen er byttet ut med horror litratur. Musikken er ikke lengre første bølge black metal, men mørk heavy metal. Fatal Portrait er ikke et konseptalbum slik de senere King Diamond og låtene strekker seg ut over flere spøkelse relaterte temaer.
Dette albumet er ikke like bra som Mercyful Fate eller senere King Diamond, men det er uansett em klassiker som absolutt er verd å skaffe seg. Liker du det du har hørt av King Diamond relatert musikk kommer du til å like dette albumet.

------------------------------------

Rigid Horns er et finsk atmosfærisk black metal band som har gitt ut to demoer. De har lagt ut en låt som er utrolig episk til å bare være 6 minutter lang på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Lost at Last - Hey You

Dokken - Breaking the Chains

Stolen Babies - Push Button

0 Comments: