søndag, mars 16, 2008

Metal Søndag 16. mars


Deep Purple - Fireball
Warner Bros., 1971

Etter å ha gitt ut et av musikkhistoriens første og viktigste metal album gjekket Deep Purple seg ned et lite hakk med Fireball. Musikken er fortsatt tung, men ikke akkurat metal. Åpnings og tittelsporet Fireball kan sees på som en prototype for speed metal. Riffene og trommingen er absolutt metal og den låten som er mest metal på albumet. Det er ingen tvil om at metal gudene Judas Priest må ha fått mye inspirasjon ut fra denne låten alene.
Resten av albumet er ikke særlig metal selv om det er riff her og der man kan finne i tidlig heavy metal. Man kan høre en del prog rock elementer på dette albumet, men det er ikke akkurat noe som skiller seg ut fra de andre Deep Purple albumene. Dette er i bunn og grunn et rockealbum som ligger i mellom to veldig solide metal album i Deep Purple sin diskografi.
Dette betyr ikke at dette er et album du burde hoppe over av den grunn. Dette er veldig god rock og det er mange gode riff gjennom hele albumet.

Som i mange andre nyere utgivelser av Deep Purple album følger det med bonusspor med alternative opptak og låter fra singler og EP-er. Et bonusspor du kommer til å finne på CD utgaven av dette albumet er Strange Kind of Woman som er fra singelen med samme navn (på noen utgaver er denne låten en del av den vanlige track listen). Denne låten er ikke metal, men gitarsoloen er fantastisk.
Som sagt er dette ikke et av deres metal album, men det er ingen grunn til å hoppe over dette albumet hvis du liker god musikk.

-------------------------

Impaled Northern Moonforest


-------------------------

Assaulter er et australsk black thrash band som har gitt ut to demoer. Liker du god musikk anbefaler jeg deg å sjekke ut deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Obituary - Turned Inside Out
Dette er hvordan en mosh pit skal være.

Blessed Death - 10,000 Days Of Bloodshed

Symphony X - King Of Terrors

0 Comments: