søndag, februar 03, 2008

Metal Søndag 3. februar


Candlemass - Nightfall
Active Records, 1987

Liker du metal trenger verken Candlemass eller dette albumet noen introduksjon. Nightfall er en av de store doom klassikerne de fleste metalheads er godt kjent med.
Dette albumet har absolutt alt det gode tradisjonell doom metal har å by på. Monsterriff som kan konkurrere med Black Sabbath, stødige trommer som spiller en depressiv beat, fantastisk stemning og ikke minst vokalen til Messiah Marcolin.
I det øyeblikket du hører introen Gothic Stone vet at du at du er i ferd med å høre noe av det mest episke du noen gang kommer til å høre i ditt liv. Og i det øyeblikket introen glir inn i The Well of Souls og du hører Messiah synge ” I bind unto myself today the strong name of the trinity” vet du at du hadde rett.

Dette albumet er på alle mulige måter fantastisk. Det er både tungt, episk, depressivt, morbid, ondskapsfullt og vakkert på en og samme gang. Blir du ikke grepet av magien på første gjennomlytting er det bare å prøve igjen og igjen til du begynner å blø fra ørene.
Nightfall er en av doom sjangerens beste og viktigste utgivelser og derfor et album som absolutt burde være i din platesamling.

----------------------------------

Luna Obscura er et gresk gothic doom band som har gitt ut to demoer. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå er jeg dessverre ikke i Bergen når dette skjer, men på Logen Bar den 13. februar skal tidligere Gorgoroth trommis Erlend Erichsen snakke om norsk black. Mer info kan du finner her.

Ellers har jeg vært på Glassheim igjen og sett Kristopher Schau. For oss metalheads kjenner vi han fra The Cumshots, men for dere dødelige er han kjent fra TV. Det siste er et program som het De Syv Dødssyndene eller noe sånt. Jeg ser ikke på tv så jeg vet ikke mye om dette programmet, men vi fikk se klipp som ikke ble vist på tv.
Vi fikk se Kristopher gjøre fra seg i bleier, hans siste kuk show før omskjæringen (han hadde ting som tuber og en liten krusifiks under forhuden), omskjæringen og da han grillet og spiste den gamle forhuden sin (som også passet perfekt rundt fingeren hans akkurat som en ring).
Han viste live at han kunne dytte penisen inn i koppen med en lighter og så dytte lighteren inn.
Det var også musikalske innslag med bandet Bart som gjorde en god jobb selv om de bare var to stykker.

Nok om penisen til Kristopher Schau og over til metal musikkvideoer.

Die Apokalyptischen Reiter - Friede sei mit dir

7000 Dying Rats - This Close

Yngwie J. Malmsteen - Vivace

0 Comments: