søndag, januar 27, 2008

Metal Søndag 27. januar


Gorgoroth - Pentagram
Embassy Productions, 1994

Gorgoroth trenger neppe noen introduksjon. De er en såpass viktig del av norsk black metal at alle har hørt om dem og jeg trenger neppe å nevne alt det bråket rundt dem akkurat nå.
Musikken til Gorgoroth kan ganske enkelt beskrives som typisk black metal. Riffene er raske og onde, trommene er simple og rett frem og alt er akkurat det som burde forventes fra typisk norsk andre bølge black metal.
Høres kanskje kjedelig ut? Tro det eller ei, det er alt annet enn kjedelig. Gorgoroth spiller med en intensitet uten like og gjør absolutt alt riktig. Stemningen er ond som bare Faen i Helvete kan være. Gorgoroth er det perfekte eksemplet på standard black metal spilt riktig.
En annen ting de gjorde var å gjøre vokalen til en del av dynamikken i musikken i stedet for at musikken er der for sangeren. Vi tar det nesten som en selvfølge i black metal i dag, men hører du på andre black metal band fra den perioden var dette på ingen måte en standard.

Dette er absolutt en av de beste og viktigste utgivelsene innfor black metal. Det kan kanskje ta en del gjennomlytninger for sette seg inn i musikken, men det er absolutt verd det.
Også hvis du kjøper digipack utgave av dette og de to neste Gorgoroth albumene danner coverryggen et lite pentagram i platehylla.

-------------------------------

Jordan Rudess Keyboard Solo


-------------------------------

Zywiolak er psychedelic folk metal band fra Polen som har gitt en demo og en EP etter at de ganske nylig fikk platekontrakt med Karrot Kommando. Hvis denne sjangerbeskrivelsen vekker nysgjerrigheten din burde du sjekke ut dere Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Melvins - Queen

Tuatha de Danann - Tir Nan Og

Cliteater - Beaten senseless

0 Comments: