søndag, januar 20, 2008

Metal Søndag 20. januar


Atheist - Piece Of Time
Active Records, 1990

Atheist er uten tvil et av de beste bandene innfor teknisk death metal. Når jeg sier teknisk death metal mener jeg ikke den brutale typen, men den unike progressive typen som bare Atheist kan spille. Og når jeg sier unik mener jeg unik. Så unik at første gang du hører dem kommer det til å revolusjonere din oppfatning av death metal og teknisk/progressiv metal. Og tanken på at dette albumet ble spilt inn i 1988 kommer til å sprenge hodet ditt.

Atheist spiller death metal med en solid dose thrash. Det mange solide partier perfekt for headbanging og alle låtene er fylt opp med fantastiske riff. Trommingen er intens og teknisk, og har mye til felles med jazztromming (men jazz elementene er ikke så tydelig her som på senere album). Låtene er akkurat passe lange og går rett på saken.
Dette er med andre ord så nært perfeksjon du kan komme.
Dette albumet kommer til å knuse lytteren med teknisk spill og det uten å være kjedelig. Dette albumet har like mye stemning som teknikk, så du kommer til bli knust selv om du er den typen som ikke bryr seg om fancy instrumenthåndtering.

Liker du metal er det absolutt ingen grunn til å unngå dette albumet og dette bandet. Selv om du ikke bryr deg om death metal eller progressiv metal er alt av Atheist en nødvendig del av din platesamling.

--------------------------------------

Dawn of Division er majestetisk black metal band fra Hellas som har gitt ut to demoer. Du kan høre låter fra dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Cirith Gorgor - Shadows Over Isengard

Skräpp Mettle - Slap Little Johnny Behind The Ear

Metallica - One

0 Comments: