søndag, desember 09, 2007

Metal Søndag 9.desember


Slayer - Haunting the Chapel
Metal Blade, 1984

Uansett hvor urelevant og dårlig moderne Slayer er disse dager er det ingen tvil at de var et av metal sjangerens beste og viktigste band på 80-tallet. Deres første album fra 1983 banet veien for thrash metal og denne EP-en de gav ut året etter tok et viktig steg for mer ekstrem metal.
Denne EP-en er både raskere og råere enn Show No Mercy og mer i retning av ekstrem metal klassikeren Reign in Blood de skulle gi ut to år senere.
Haunting the Chapel er 13 minutter med solid og tøff som faen thrash med solide riff og vokal som en hver metalhead burde være godt kjent med.



Slayer - Live Undead
Metal Blade, 1984

Samme året de gav ut Haunting the Chapel gav de også ut en kort live EP. Den er spilt inn i et studio foran 50 venner av bandet og alle låtene er fra Show No Mercy. 19 låter ble spilt inn, men bare 7 er med på EP-en (er det noen som vet om noen bootleg med resten av låtene er det fint om dere forteller meg om den).
Kvaliteten er rå slik et live album skal være og vokalen til Tom Araya er i topp form.

Begge EP-ene har blitt gitt ut på en og samme CD under Live Undead tittelen med Haunting the Chapel som bonusspor. Liker du thrash og tidlig ekstrem metal er disse to EP-ene absolutt verd å sjekke ut.

------------------------------------

Pagan Hammer er et amerikansk black metal band som har gitt ut to demoer i år. Du kan høre deres ondskap på deres Myspace.

Kroatia har vært et krigsherjet og fattig land og det har ikke vært enkelt å holde en metal scene der når man ikke har råd til nødvendig utstyrt. Til tross av dette har flere band klart å overleve og denne siden tar for seg landets metal historie.

Nargaroth er et relativt bra black metal band fra Tyskland som har gitt ut noen gode album gjennom årene (kommer nok til å skrive om dem i frem tidige utgaver av Metal Søndag), men til tross av dette er mannen bak dette bandet en løgner og idiot. Kanwulf (Rene Wagner) som han er kjent som har sagt og gjort mye bullshit for å få folk til å tro han er mer kvlt enn han egentlig er. Denne siden er dedikert til løgnene hans og er ganske morsomt lesestoff.

Nå over til metal musikkvideoer.

Opera IX - Born In The Grave

Iron Maiden - Number of the Beast

Squash Bowels - Blood Supply

0 Comments: