søndag, november 04, 2007

Metal Søndag 4. november


Alice in Chains - Facelift
Columbia, 1990

Alice in Chains er et band som ofte blir feilaktig plassert i grunge rock kategorien. De er fra Seattle, de gav ut albumene i den rette tidsperioden og lyrikken er om dop og depresjon, så det er forståelig at de blir sett på av mange musikalske ignoranter som et grunge band.
Men musikalsk er de uten tvil metal som bare faen. De har riktignok noen inspirasjoner fra alternative rockeband og hardcore punk slik man forventer fra et grunge band, men det er en inspirasjonskilde som kommer klarere frem enn de andre, nemmelig den fra metal gudene Black Sabbath.
Man kan ikke kalle denne musikken for noe annet enn metal. De har tunge Black Sabbath inspirerte riff, og de kan i motsetning til de andre bandene som faller under grunge kategorien faktisk spille instrumentene sine og produsere solide gitarsoloer. Jeg legger skylden på musikkjournalister med minimale metal kunnskaper for at de har fått grunge stemplet.

Som sagt er musikken sterkt inspirert av Black Sabbath. Facelift er i bunn og grunn et metal album som fikk oppmerksomhet fra et feil type publikum. Dette albumet er på mange måter et (et annerledes) 80-talls album som kom ut i 1990 i stedet for en gang på 80-tallet.
Er du ute etter et depressivt metal album for varme sommernetter der du ønsker å ta livet av deg selv er Facelift albumet for deg.

------------------------------------

------------------------------------

Paradigmshftr er et bråkete industrial inspirert doom band fra USA. De gav ut en demo i år og du kan høre låter fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Skid Row - I Remember You
Skid Row blir ofte feilaktg plassert i hard rock sjangeren på grunn av låter som denne, men de er i bunn og grunn et metal band.

Tokyo Blade - Lightning Strikes

Planet AIDS - Missa Nera

0 Comments: