søndag, november 18, 2007

Metal Søndag 18. november


Twisted Sister - Under the Blade
Secret, 1982

Twisted Sister bled dannet i 1972 og er derfor kanskje det eldste amerikanske metal bandet som fremdeles er aktivt i dag. De var riktignok et glam rock band i begynnelsen, men etter at Dee Snider ble med i 1976 og tok over låt skrivingen gikk over til å spille solid heavy metal.
Under the Blade er bandets første album og er uten tvil noe av det mest solide den amerikanske metal scenen hadde å by på i 1982. Mange forbinner Twisted Sister med de mer kommersielle albumene de gav ut senere på 80-tallet, men Under the Blade er 110 % ekte heavy metal (noe som betyr at man kan ta bort 10 % og sitte fremdeles med 100 % ekte metal).
Hver gang jeg setter på dette albumet blir jeg positivt overasket hvor bra det er. Det er ikke sånn at jeg glemmer det, men det er bare så utrolig hvor effektive noen enkle riff kan være. Dessuten er dette et relativt tungt album til å være fra 1982, spesielt med tanke på at mange av disse låtene ble skrevet på slutten av 70-tallet da Dee Snider ble med i bandet.
Under the Blade er fylt opp med solide riff, gode gitarsoloer og ikke minst vokalen til Dee Snider som er som skapt for 80-talls metal. Vokalen er tøff og klar, så du trenger ikke noe lyrikkhefte for å få med deg lyrikken.

For å si det kort og greit, liker du metal kommer du til å like dette albumet.
Eneste som gjenstår å påpeke er at I'll Never Grow Up Now!, som er bonusspor på så godt som alle utgaver av dette albumet utgitt etter 1984, definerer hva det vil si å være en metalhead bedre enn hvilken som helst Manowar eller Judas Priest sang kan.

-----------------------------------

Methadol er et heavy metal band fra Frankrike. De har gitt ut en selvfinansiert EP i år og du kan høre to låter fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Pagan Altar - Judgement of the Dead

Thor - Devastation of Musculation
Før Manowar ble dannet var det Thor som var konge over muskel metal.

Sublime Cadaveric Decomposition - xx.11.02

1 Comment:

z said...

jeg trekker tilbake det med at de er det eldste metal bandet i USA som fremdeles er aktive.
Sir Lord Baltimore som ble dannet i 1968 slo seg sammen igjen for ikke så fryktelig lenge siden og gav ut et album i 2006