søndag, oktober 07, 2007

Metal Søndag 7. oktober



D.R.I. - Dirty Rotten LP/ The Dirty Rotten CD
Dirty Rotten Records/Beer City Records, 1983/2002

Det er ingen hemmelighet at thrash har dype røtter i hardcore punk og det er heller ingen tvil at D.R.I. (Dirty Rotten Imbeciles) er en viktig link mellom de to sjangrene. De er kjente som det bandet som populariserte utrykket crossover for beskrive sammensmeltingen av thrash metal og punk, og kjente som et band som spiller begge delene.
Men før de ble et crossover thrash band var de 100 % punk og denne utgivelsen er beviset.
Det er sikkert noen som sier nå ”dette er Metal Søndag, ikke Punk Søndag” og de har helt rett i det. Den eneste grunnen til at jeg skriver om Dirty Rotten LP er fordi de senere albumene er metal og jeg synes dette albumet er en fint introduksjon til D.R.I.. Hadde dette vært deres eneste utgivelse hadde jeg aldri brukt den som denne ukens album.

Liker du ekte hardcore (med andre ord ikke den moderne dritten som kalles hardcore disse dager) er dette det perfekte albumet for deg. Dirty Rotten LP er så punk som det går an å bli. Aggressiv nakkebrekende speed som slår ut alle tennene dine og som gjør deg til antikapitalistisk og antikommersiell anarkist som lever av sneiper og brukte sprøyte nåler du finner på gulvet i Blitz-huset. Så punk er det.
Og det er ikke en eneste svak låt å finne. Ikke en.
Noe annet som er minst like kult som Dirty Rotten LP er alle bonussporene du får med The Dirty Rotten CD fra 2002. Bonussporene består av demo opptak og radiointervjuer, og demo opptakene har en utrolig bra lydkvalitet til å være nettopp demo opptak.

Dette er som sagt ikke et metal album, men det er ingen tvil at det har hatt sin påvirkning på thrash sjangeren. Med mindre du hater punk er det ingen grunn til å unngå denne klassikeren.

-------------------------

GWWAAAAAAARR!!!!!!!


-------------------------
Xaphan er et tøft og solid death metal band fra USA. De har gitt ut en demo og du kan høre låter fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Death SS - Baron Samedi

Saint Vitus - I Bleed Black

Oxbow - Down A Stair Backward

1 Comment:

Helge said...

Jeg likte Gwar intervjuet!