søndag, september 23, 2007

Metal Søndag 23. september


Lair of the Minotaur - Carnage
Southern Lord, 2004

Digger du death metal og gresk mytologi? Da er dette det perfekte albumet for deg. Carnage er drittøff death metal med både thrash og doom elementer. Thrash inspirasjonen kommer fra ekstrem metal pionerer som Slayer og Celtic Frost, og doom elementene fra fantastiske band som Cathedral og Black Sabbath.
Lyrikken er som nevnt om gresk mytologi. Sangene handler om alt fra kentaurer som rir gjennom natten på jakt etter kvinner å voldta, til minotaur i sin labyrint osv.
Mange vil si at The Wolf er høydepunktet på Carnage, men for meg personlig er det Warlord. Warlord er et perfekt eksempel på at episk musikk ikke handler om hvor lange sanger du lager, men om atmosfære og at du kan fortelle en historie. Warlord handler om hvordan Zeus ble født og hvordan han nedkjempet sin far Kronos, og det klarer Lair of the Minotaur på 5 minutter. De mentale bildene av Zeus som kaster lyn mot titanene mens de faller ned mot jorden er fantastiske.

Om du digger thrash inspirert death metal og doom inspirert death metal får du både i pose og sekk med dette albumet. Jeg anbefaler også fans av sludge metal til å sjekke ut Carnage.

---------------------

Abnormality er et amerikansk death metal band som har gitt ut en demo i år. Har du lyst til å solid death metal anbefaler jeg at dere stikker innom deres Myspace.

Jeg har ikke så mye på denne Internett-siden enda, men Avantgarde-Metal.com virker lovende. Her finner du anmeldelser av de mest eksperimentelle metal bandene som er å finne. En del av de bandene de anmelder ikke metal i det hele tatt, så sjekk alltid for sikkerhets skyld Encyclopaedia Metallum.

Nå over til metal musikkvideoer.

8 Foot Sativa - 8 Foot Sativa

Torture Squad - Horror And Torture

Loudness - Road Racer

0 Comments: