søndag, juli 08, 2007

Metal Søndag 8. juli


Death - Leprosy
Combat/Under One Flag, 1988

Death er i min mening et av de absolutt beste death metal bandene som noen gang har eksistert. De har ingen dårlige album på samvittigheten eller noe sånt tull.
Forrige gang jeg skrev om dem var det om første albumet Scream Bloody Gore fra 1987 som er på alle måter et mesterverk. På denne oppfølgeren er mer modne i den grad de ikke lengre har splatter lyrikk (ikke at det er noe galt med splatter lyrikk). Lyrikken mer dypere om død og fordervelse med mening, med langt mer personlig preg enn det man pleier å finne i horror og satanist lyrikk.
Produksjonen er også bedret og musikken er bedre teknisk fremført. Selv om jeg foretrekker den stygge råskapen i Scream Bloody Gore er Leprosy på alle måte et bedre album.

Som nevnt er musikken bedre teknisk fremført. Riffene er fantastiske og blir stadig bedre for hver gjennomlytning. Gitarsoloene er friske og er absolutt med på å gjøre musikken bedre. De er med andre ord ikke unødig pynt og jeg våger å påstå at dette albumet hadde lidd av deres fravær.
Dette er absolutt en av death metal sjangerens store klassikere som enhver metalhead burde være godt kjent med. Jeg savner som nevnt råskapen og ondskapen fra Scream Bloody Gore, men det er bra at Death tok denne retningen med tanke på de albumene som fulgte etter dette.

------------------------

Her Name Is Death er et seigpina doom band fra USA. De har gitt ut en demo med bare en låt som du kan høre på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

The Mentors - Donkey Dick
RIP El Duce 1958 - 1997

Hallows Eve - D.I.E. (Death In Effect)

Black Majesty - Silent Company

Red Warszawa - Bøsse Dræbt Med Stegegaffel

Autopsy - Service for a Vacant Coffin

Ufomammut - Astrodronaut

0 Comments: