søndag, juni 24, 2007

Metal Søndag 24. juni


Scanner - Hypertrace
Noise Records, 1988

Tyskland er uten tvil et Mekka for power metal sjangeren. Tyskerne tok den en gang så amerikanske metal sjangeren og omdefinerte den totalt med å kjøre på med melodiøs speed metal og bombastiske riff. Så langt har jeg skrevet om metal gudene Helloween og Blind Guardian i de forskjellige utgavene av Metal Søndag som uten tvil er kjente og kjære band for en hver (ekte) metalhead, så jeg tenkte det var på tide å skrive om en av de mindre kjente gudene, nemmelig Scanner.
De ble dannet i 1986 og i 1988 gav de ut dette fantastiske albumet som er dyrket av mang en power metal entusiast.

I stedet for typisk fantasy lyrikk satset Scanner på science fiction. Tenk deg power metal om sinte hevngjerrige astronauter som har vært utestengt i over fem år og fremdeles lever, roboter fra det ytre rom som har reist mot jorden i over tusen år og fryktelige druer (ikke spør meg hva forgikk i hodene deres da de skrev dette)? Fryktelig nerdete, men det er jo stort sett nerder som hører på metal, så det er jo naturlig.
Musikalsk er dette i samme gate som Helloween. For å si det sånn, fans av Keeper of the Seven Keys (pt. 1 og 2) som ønsker å høre noe mer i den retningen, er dette albumet perfekt. Det er ingen tvil at Scanner har Helloween å takke for sitt lydbilde og riff. Og det er absolutt ingen tvil om at de kjente power metal bandene Gamma Ray og Iron Savior (to band jeg kommer til å skrive om) har der igjen Scanner å takke for sine riff.

Dette er uten tvil en solid klassiker innfor power metal som alle burde sjekke ut. Kanskje vi alle en gang i fremtiden møtes i Terrion hvis vi fortsetter å streve mot stjernene.

-------------



-------------

Loss er et amerikansk death doom band. Takket være Weird Truth Productions har de fått platekontrakt og du kan høre noe utvalgte låter av dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nailbomb - Wasting Away

Prostitute Disfigurement - Body To Ravage

Warlock - Fur Immer

Alabama Thunderpussy - Words of a Dying Man

Angel Dust - Wings of an Angel

Ed Gein - Bastard

0 Comments: