søndag, juni 10, 2007

Metal Søndag 10. juni


Black Sabbath - Black Sabbath Vol. 4
Warner Bros., 1972

Black Sabbath er på alle mulige måter et fantastisk metal band, ikke bare fordi de var først ute, men fordi også de er noe av det beste metal sjangeren har å by på. Vol. 4 er et godt eksempel på hvorfor Black Sabbath er et så fantastisk band som de er.
Albumet skulle orginalt hete Snowblind, men ble avvist av Warner Bros. på grunn av den åpenlyse referansen til kokain.

Åpningssporet Wheels of Confusion drar deg med til en annen verden med en gang du setter på dette albumet. Herlige tunge metal riff fordelt på 8 episke minutter. Det er en låt man kan høre på i all evighet uten at den blir kjedelig.
Tomorrow's Dream er en kort og grei metal låt fylt med stoner/heavy metal riff en hver metalhead kan digge.
Changes derimot er et ikke fullt så vellykket forsøk på en pop ballade. Ikke noe metal eller noe direkte bra å finne her. Jeg har hørt verre, men dette er uten tvil en låt de kunne ha droppet å lage.
FX er bare fyllmateriale. Noen tilfeldige gitarlyder og det er det hele.
Heldigvis er den etterfulgt av Supernaut som får oss til å glemme fyllmaterialet takket være sine solide riff. Personlig liker jeg broen i midten før vi kommer tilbake til hovedriffet.
Snowblind er også en klassiker som er med på å gjøre dette albumet til en klassiker. Riffene er av den typen mange stoner band strever etter å lage og det er ingen tvil om at de tradisjonelle heavy metal bandene på 80-tallet hentet inspirasjon fra denne låten.
Cornucopia er enda en låt som rocker. Det er ikke den låten du kommer til å huske best fra dette albumet, men er ellers en veldig god låt.
Laguna Sunrise er enda mer fyllmasse, men sammenlignet med den andre fyllmassen er den en ganske grei instrumental låt. Det er ikke i veien for kremlåtene på noen måte.
St. Vitus Dance er kort men ganske god. Den kan ikke sammenlignes med de beste låtene på dette albumet, men er en ganske god rocker før finalen.
Finalen består av doom klassikeren Under the Sun. Man kan ikke slå Black Sabbath når det kommer til tunge riff som dette. Perfekt bruk av temposkiftninger og tøffe riff gjør dette til enn av metal sjangerens store klassikere.

Enten du er en fan av doom, stoner og/eller tradisjonell heavy metal burde Black Sabbath Vol. 4 og de tre første albumene allerede være en del av din platesamling. De er klassikere som ikke bare var med på å definere metal, men er også noe av det beste metal sjangeren har å by på.

---------------



--------------

Blaspheron er et tyrkisk black metal band som spiller 100 % ekte old school black metal. De gav ut en demo i 2005 og du kan høre låter fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh

Tarot - Ashes To The Stars

Saratoga - Barcos de Cristal

Lullacry - Dont Touch The Flame

Rotting Christ - Keravnos Kyvernitos

Benediction - The Grotesque

0 Comments: