søndag, mai 27, 2007

Metal Søndag 27. mai


Darkthrone - Under a Funeral Moon
Peaceville Records, 1993

Det er ingen tvil om at Darkthrone er et av tidenes beste black metal band. De definerer ekte grim black metal. I en tidligere utgave av Metal Søndag snakket jeg om hvordan A Blaze in the Northern Sky fra 1991 var med på å forme norsk black metal, men det er på dette albumet at Darkthrone virkelig blir et black metal band. Det er Under a Funeral Moon der de spiller den råe og grimme typen black metal som de er kjent for.

Dette albumet er definisjonen på kald og hard styggedom av den vondeste sorten. Riffene er primitive og stygge. Gitarriffene er på grenselandet til statisk støy og man kan knapt høre bassen som er både tung og vrengt. Lydproduksjonen er tynn og skral. Trommene er flate og livløse. Vokalen er hes og fylt med et ekko av ondskap.
Dette er stygg musikk for stygge folk. Det kan ta mange gjennomlytninger før man kan i det hele tatt kan begynne å verdsette dette albumet, men er du en ekte tilhenger av black metal burde du digge dette etter bare en gjennomlytning. Dette er med andre ord et fantastisk black metal album.

Er du ute etter en plate du kan kose deg med i sommervarmen kommer Under a Funeral Moon til å være en nedtur uten like. Men er du av den bitre og hatefulle typen som liker å være alene i det kalde mørke er dette albumet for deg.

-------------------------

Kan noen være så snille at de bytter ut lydsporet på denne filmen med ultra brutal death metal eller grindcore?


-------------------------

Wschód er et polsk death metal band med noe små hint av black metal. De gav ut en demo i år og du kan høre låter fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Pokolgép - Szökevény

Nocturnal Rites - Never Again

Watain - Rabid Death's Curse

Maudlin of the Well - Pondering a Wall

Extreme Noise Terror - Murder
denne videoen er fra den tiden de var et punk band

Dimmu Borgir - The Serpentine Offering

0 Comments: