søndag, mai 20, 2007

Metal Søndag 20. mai


Blind Guardian - Nightfall in Middle-Earth
Virgin, 1998

Siden jeg har introdusert Blind Guardian i en tidligere utgave av Metal Søndag er det bare å hoppe rett på det mange ser på som deres beste album. Personlig liker jeg de eldre albumene bedre, men hver gang jeg hører på dette albumet forstår jeg hvorfor mange bokstavligtalt tilber Nightfall in Middle-Earth. Dette albumet har alt en fan av melodiøs power metal kan ønske seg. Albumet er fylt opp med alle mulige bombastiske partier støttet opp med fantastiske melodiøse riff. Alle låtene er fylt opp med mange flotte riff her og der, og det tar flere gjennomlytninger for å oppdage dem alle. Selv om det ikke brukes så mange andre instrumenter enn de tradisjonelle standard instrumentene i metal, har dette albumet en symfonisk flyt.
Vokalen til Hansi Kürsch er også en del av opplevelsen. Den blir støttet opp med sangkor som gjør refrengene episke som bare faen.

Albumets lyrikk er basert på Silmarillion av J. R. R. Tolkien. Mange av sporene er ikke musikk, men dramatisering og lydefekter som er en del av handlingen. Det er sikkert de som synes det er irriterende og albumet burde være 100 % musikk, men personlig synes jeg det er en helt grei måte å skape stemning på. Det er også de som kommer til å klage på at vokalen til Hansi Kürsch skjærer seg flere steder, men man blir fort vant til det.
Hvis man kan ignorere de små feilene og den ikke fult så gode produksjonen er dette et utrolig episk og fantastisk album som setter fantasien i sving. Å høre på Nightfall in Middle-Earth kan være en ganske så interessant opplevelse for enhver metalhead som liker power metal.

------------------------------

Bergtagen er et amerikansk black metal band av den rolige typen med folkemusikk og doom metal elementer. Liker du ensomme lydlandskaper og black metal burde du sjekke ut deres Myspace.

bla bla bla nå over til metal musikkvideoer

Lawnmower Deth - Kids In America

Danzig - Dirty Black Summer

Sex Machineguns - Sex Machinegun

Bulldozer - The Final Separation

Running Wild - Bad to the Bone

Mokoma - Takatalvi

0 Comments: