søndag, april 08, 2007

Metal Søndag 8. april


Morbid Angel - Altars of Madness
Earache/Combat, 1989

Det er noe magisk med old school death metal som moderne death metal ikke har. Moderne band klarer å være mer ekstreme og alt det der, men de mangler den sjarmen de gamle bandene hadde. Det er en morbid og satanistisk stemning som band som gamle Morbid Angel en gang i tiden hadde som nyere death metal band ikke klarer å skape.

Dette albumet har alt ond death metal skal ha. Onde riff, brutalitet, speed, tøff tromming og ikke minst ond vokalbruk. Stemningen er perfekt, man føler at man hører på noe ondt og okkult. Alter of Madness gir et perfekt inntrykk av morbid okkultisme og nihilisme.
Det er ingen tvil om at dette er et av ekstrem metal sjangerens viktigste album. Dette albumet er ikke bare viktig for death metal, men metal generelt.
Alter of Madness er et unikt album som aldri kan gjenskapes. Det er en relikvie fra de dypeste og mørkeste avgrunner i Helvete. Dette er et av de albumene som kommer så nært perfeksjon som det er mulig å komme.

Jeg skryter kanskje litt som vanlig, men i likhet med alle de andre albumene jeg skriver om er dette et absolutt solid metal album en hver metalhead burde være godt kjent med. Dette albumet hører hjemme i en hver platesamling uansett hvilken type metal du måtte foretrekke.

-------------------------------

Sannheten om Dragonforce


------------------------------

Undead Devourment er et amerikansk grindcore/death metal band som har gitt ut to demoer i år. Du kan høre to av deres låter på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer siden jeg ikke gidder å gjøre noe mer.

Dimmu Borgir - The Mourning Palace

Royal Hunt - Last Goodbye

Belphegor - Bleeding Salvation

Lumsk - Trolltind

Usurper - Metal Lust

Yngwie J. Malmsteen - Trilogy Suite Op.5

2 Comments:

Voggis said...

Jeg har Morbid Angel med Covenant som jeg ikke har fått hørt ennå. Fikk plukke i fra en samling som...tro det eller ei...skulle kastes!!
Plukket med meg masse snacks derfra...for det meste CD singler, men også noen album med Entombed, Ulver, Conception, Valhall, Clawfinger osv...

z said...

Covenant er litt andreledes enn Alter of Madness fordi de er mer moderne der. Vokalen også mer standard brutal death metal vokal.

Og når du sier Valhalla, snakker du om det klassiske ekte heavy metal bandet fra USA? Og hvilken Ulver var du fant?