søndag, april 22, 2007

Metal Søndag 22. april



Napalm Death - Scum
Earache Records, 1987

Grindcore er en veldig missforstått sjanger i sammenheng med metal. Den blir ofte sett på som en form for death metal, men den er i sin reneste form en undersjanger av hardcore punk.
Heller var ikke Napalm Death først ute med å spille grindcore, de var bare de første til bruke ordet. Jeg skal ikke skrive noe om punk bandene som grunnla grindcore, men jeg skal gå litt i detalj i hvorfor grindcore blir i dag sett på som en form for death metal.
En viktig grunn til at grindcore blir sett på som metal er fordi mange death metal band bruker grind elementer. En annen er at mange av de mer kjente grindcore bandene fra 80-tallet skiftet stil til death metal mot 90-tallet, inkludert Napalm Death.
Metal eller ei, Scum var noe det mest brutale som kom ut i 1987 og uten tvil et viktig ledd i utviklingen av death metal.

Dette er albumet som satte standarden for grindcore. Raske låter på under 40 sekunder og nådeløs brutalitet hele veien. Napalm Death er kjent for å stadig skifte ut bandmedlemmer (ingen av de originale bandmedlemmene er med nå) og det er hele to separate bandoppsetninger på dette albumet alene, inkludert metal kjendiser som Bill Steer fra Carcass og Lee Dorrian som senere dannet Cathedral.
Lydbildet på dette albumet er rått, skitten, stygt og brutalt med grov vokal og skrik, rask tromming, skitten bass og tøffe gitarriff. Lyrikken er fylt med politisk urett og uro. Man kan føle hatet rettet mot verdens regjeringer og multinasjonale konserner som utnytter de fattige og de svake.

Uansett om man ser på Scum som brutal punk eller tidlig death metal er det ingen tvil om at dette er 100 % ekte grindcore.

---------------------

Isolation er et tysk black metal band med doom elementer. De har gitt ut to demoer og du kan høre to låter fra dem på deres Myspace.

I går var jeg på Glassheim og så på The Cumshots. Det var hele fire oppvarmingsband før The Cumshots kom på scenen. De var sånn halvveis ok, men AC/DC coverbandet Live Wire var uten tvil best. Til tross av at de nesten ikke hadde øvd på forhånd klarte de fremføre den en AC/DC klassikeren etter den andre.
Men det var uten tvil The Cumshots som var høydepunktet. Det var solid Death'n'Roll fra begynnelse til slutt.

The Chasm - Manifest my Intervention

Gwar - Shimmy Disc Video Comp 1987
Dette er videoopptak av tidlig Gwar. Her får du se en Oderus Urungus uten sminke, men dette er uten tvil Gwar vi alle kjenner.

Abaddon Incarnate - 1756

YOB - Quantium Mystic

Virgin Black - Our Wings Are Burning

Audiopain - Relinquished

0 Comments: