søndag, april 15, 2007

Metal Søndag 15. april


Scorpions - Virgin Killer
RCA, 1976

Hvorfor ingen ble arrestert for barnepornografi da de fotograferte dette platecoveret er et mysterium. Langt mindre mystisk er det at på de fleste senere utgivelser er originalcoveret byttet ut med et bilde av bandet. Så om du er av den paranoide typen trenger du ikke å bekymre deg om at politiet skal arrestere deg for å ha bilder av nakne småjenter. Håper uansett at platecoveret oppfordrer til mer posting i et desperat forsøk på å dytte det ned i arkivet slik at det ikke lengre er på forsiden av bloggen der alle kan se det.

Nå er det jo musikken som er viktig her, og det leder til spørsmålet om Scorpions hører hjemme i metalsjangeren. De fleste vil si at Scorpions er et hard rock band og har minimalt med metal å gjøre. Jeg vil si at det er bare delvis riktig, Scorpions er et hard rock band, men de har gitt ut album som er uten tvil metal. Nå er jeg ikke helt sikker på om jeg våger å kalle akkurat dette for et metal album, med det er riff her og der som hører hjemme i metalsjangeren.
Scorpions er uansett å finne på Encyclopaedia Metallum, og så lenge det er info om et band der er det fritt fram for meg å dedikere Metal Søndag til det bandet.
Det som gjør dette albumet til en klassiker er at man finner prototypen til pop metal. Jeg er ingen musikkhistoriker, men jeg tror ikke at jeg bommer helt når jeg sier at de fleste kommersielle hard rock og pop metal bandene fra 80-tallet var til en hvis grad inspirert av dette album.
Dere kommer neppe til å synes dette albumet er noe spesielt tøft, men hvis dere spiller dette albumet noen runder kommer noen av dere til å oppdage noe, nemmelig at dere liker det. Ikke bli overasket om dere føler for å synge med refrengene eller spille luftgitar til tross av at gitarsoloene ikke er noe spesielt tekniske eller kule.

Som sagt er mye av Scorpions sine utgivelser ikke metal, men de er allikevel et band som de fleste metalheads har godt av å bli kjent med. Dette albumet er en grei introduksjon til Scorpions.

-----------------------------

Shadar Logoth er et amerikansk melodiøst dark metal band (dark metal er en pseudosjanger for de som ikke kan bestemme seg om de spiller death doom eller black metal). Du kan høre låter fra deres demo på deres Myspace.

Jeg hadde tenkt å skrive noe her, men jeg glemte hva det var så jeg poster bare denne ukens metal musikkvideoer.

Suicidal Tendencies - You Can't Bring Me Down

Holy Moses - Panic

Agent Steel - Bleed for the Godz

The Hidden Hand - The Last Tree

Reverend Bizarre - Doom over the World

Melvins - The Talking Horse

1 Comment:

Helge said...

http://www.itavisen.no/sak/528192/