søndag, april 01, 2007

Metal Søndag 1. april


Trouble - Psalm 9
Metal Blade, 1984

Thrash og doom er to undersjangere av heavy metal som sjeldent blir kombinert med hverandre. Det har mye med at de er så forskjellige at den ene utelukker den andre, men Trouble klarer å balansere det perfekt på Psalm 9. Det er ikke for ingenting at dette blir sett på som en av de store doom klassikerne.
Dette er Black Sabbath tilbedelse på sitt beste samtidig som at dette er veldig originalt og unikt. I dag er de fleste metalheads som digger doom allerede godt kjent med dette albumet, men da de kom ut fikk de ikke den æren og berømmelsen de fortjente. Dette kom av to grunner, de var et 70-talls retroband før det var kult og de var kristne.
Det er seriøst både trist og leit at flere veldig gode metal band blir ignorert fordi de er kristne.

Som nevnt er dette en slags mix av thrash og doom. Låtene på dette albumet varierer fra å være seigpina doom til raskere låter i retning av thrash, det er også en del power metal å finne her. Det de har til felles er kjempekule riff som er veldig tøffe for sin tid. Dette er doom som virkelig oppfordrer til headbanging.
Vokalen er veldig inspirert av 70-talls rock. I tillegg til 70-tallselementene er siste sporet en coverlåt av 60-talls bandet Cream.

Det er ingen som tviler på at dette er en metal klassiker uten like i dag. Dette albumet er solid som bare faen og skulle du prøve å unngå dette albumet fordi jeg tilfeldig nevnte at de er kristne er du ikke noe annet enn en teit kuk.

---------------

Guenhyvar fra USA spiller progressiv death metal og har gitt ut en demo så langt. Dette er et band jeg absolutt anbefaler på det sterkeste at dere sjekker ut på Myspace.

Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives har vært nede en stund nå, men er endelig tilbake. Akkurat nå virker det som om siden bare er ufattelig treg, men jeg antar det blir fikset i løpet av dagen.

Her er metal musikkvideoer som vanlig fordi jeg er for lat til å skrive noe mer.

Angel Witch - Angel Witch

Threshold - Pilot In The Sky Of Dreams

Sarcófago - Satanás

Allfader - We Will Go

Edge of Sanity - Uncontroll Me

Godflesh - Crush My Soul

0 Comments: