søndag, mars 18, 2007

Metal Søndag 18. mars


Iron Maiden - Iron Maiden
EMI Records, 1980

Å velge ut hva som er min favoritt Iron Maiden album er en umulig oppgave, men dette albumet er absolutt en god kandidat. Uansett hvor mange ganger jeg hører på dette albumet går jeg aldri lei. Iron Maiden har alt en ekte metal klassiker skal ha.
Selv om du ikke hører på metal er det nesten en selvfølge at du har hørt om Iron Maiden. Iron Maiden ble dannet første juledag 1975.
1977 ble Paul Di'Anno med som vokalist og det magiske året 1980 kom dette albumet ut. Har du litt peiling på metal vet du om NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) som var i mellom 1979 til 1983, så jeg trenger forhåpentligvis ikke å skrive noe særlig om hvor mye denne tidsperioden har hatt noe å si for metal sjangerens utvikling eller hvor viktig dette albumet er musikkhistorisk sett.

Dette albumet innholder ekte metal som bare Iron Maiden kan spille. Riffene er geniale og det er ikke et eneste kjedelig øyeblikk å finne. Adrian Smith og Dave Murray sitt gitarspill flyter perfekt sammen med det melodiøse bass spillet til Steve Harris. Selv etter alle disse årene føles de helt friske og nye. Det som om prog og punk møter hverandre og blir til perfekt heavy metal.
Vokalen er også ufattelig genial. Når man tenker på Iron Maiden sin vokal tenker man ofte på Bruce Dickinson, men han ble ikke med i bandet før 1981. Som nevnt var det Paul Di'Anno som var vokalist da dette albumet kom ut.
Dickinson er genial på de albumene han er vokalist på, men på de sangene fra dette albumet er det bare Paul Di'Anno som duger. Di'Anno sin vokal er mer i retningen av en rockevokalist, men det er som om stemmen hans er skreddersydd for dette albumet.

For å si enkelt, dette er så nært du kommer et perfekt album. Dette er et album en hver metalhead burde ha i sin platesamling.

-------------------------



--------------------------

Entsetzlich er et ekte black metal band fra Australia som har gitt ut en demo så langt. De har fått platekontrakt med Graveyard Records. Du kan høre deres råskap på Myspace (+ en Darkthrone coverlåt).

Jeg skulle ha postet dette for tre uker siden, men bedre sent enn aldri.

Deep Purple: - Ikke kjøp CDen vår

Heavy-metal-gruppen reagerer sterkt på at Sony gir ut bandets verste konsert noensinne.

Nå ber gruppen fansen om å ikke kjøpe CD-en, skriver den engelske avisen Guardian.
Opptaket stammer fra Birmingham i 1993, og bærer preg av at Deep Purple slet med store indre konflikter. Like etter forlot gitarist Ritchie Blackmore bandet.

- Konserten var en av de største nedturene i mitt og de andres liv, sa vokalist Ian Gillan i et intervju med Radio 4 tirsdag.

Gillan kalte plateselskapet «griske opportunister», og fortalte at Deep Purple fungerte bedre etter Blackmores exit. Det engelske heavy metal-bandet turnerer fortsatt, men har skiftet ut besetningen flere ganger. Sony har ikke kommentert Ian Gillans utbrudd.

Nå over til metal musikkvideoer.

Spiritual Beggars - Angel of Betrayal

Legion of the Damned - Death's head march

Armored Saint - Can U Deliver

...And Oceans - Debris

Betzefer - Downlow

Exumer - Possessed by Fire

0 Comments: