søndag, februar 25, 2007

Metal Søndag 25 februar


Possessed - Seven Churches
Combat Records, 1985

Dette er uten tvil tidenes første skikkelige death metal album. Det er en del som mener dette bare er et ekstra tøft thrash album, men det er de samme folkene som naivt tror at de moderne grind infiserte death metal bandene i dag er den ekte varen.
Dette albumet er ikke bare death metal sjangerens første, men også noe av det beste death metal har å by på. Dette er headbanging hele veien med en ondskapsfull og avskylig syk stemning som ekte death metal skal ha. Man kan trygt si at dette albumet har hold seg godt over årene til tross at sjangeren har utviklet seg mye siden 1985.

Possessed er uten tvil sterkt inspirert av band som Venom og Slayer for å nevne noen band jeg har skrevet om så langt. Når det kommer til ond brutalitet overgår de sine inspirasjonskilder.
Fra førstesporet The Exorcist til den fantastiske avslutningen Death Metal (en låt som var med på å navngi sjangeren) er albumet fylt med speed og riff som dreper. Trommingen er av thrash varianten, noe som oppfordrer intens headbanging (noe som gjør det vanskelig å lese lyrikkheftet siden det er umulig å holde hodet i ro). Vokalen er aggressiv og rå, men det er ikke death metal growling i den grad vi er vant med i dag.
Jeg forstår godt at noen mener dette er et thrash album med tanke på trommingen og vokalen, men i sin helhet er det ingen tvil om at dette er death metal av høy kvalitet.

Hvis du påstår at du liker death metal, men ikke har dette albumet i platesamlinga er det ikke noe annet enn en poser. Det er ingen unnskyldning for å unngå eller utsette et innkjøp av dette albumet hvis du påstår at du liker death metal.
Du har valget, kjøp Seven Churches eller dø som en patetisk poser og fiende av ekte death.

------------------

Starshine er amerikansk doom band med tydelige black metal elementer. Så langt har de gitt ut en demo og du kan høre alle låtene deres på deres Myspace.

Formålet med å poste disse Myspace bandene er å vise nye og små band fra rundt omkring i verden, men jeg savner norske band. Spiller du i et norsk metal band som er relativt lite, ukjent og nytt, og dere har et sted på nettet hvor folk kan høre dere (som for eks. Myspace, NRK Uhørt eller en hjemmeside) er det bare å kontakte meg.
Det er ikke sånn at noen av dere kommer til å få et mirakuløst oppløft i karrierene deres om dere blir reklamert for i denne bloggen, men det da bedre enn ingenting. Eneste regelen er at dere må spille metal. Jeg er ganske så slapp på denne regelen, så om dere spiller i et punk/hardcore band eller i et hard rock band kan det hende at jeg aksepterer dere så lenge dere er tøffe nok.
Så hva er det dere venter på?

Her er metal musikkvideoer.

Reggie and the Full Effect - Dwarf Invasion

Venom - Welcome to Hell

Queensrÿche - Queen of the Reich

Impaled Nazarene - Armageddon Death Squad

Razor - Evil Invaders

Boris - "Feedbacker", NYC, 2004-10-16
30 minutter lang.

0 Comments: