tirsdag, februar 12, 2008

Charles Darwin


Det er Charles Darwin sin fødselsdag i dag.

Wikipedia har en flott artikkel om Charles Darwin, det finnes også en på norsk. Darwin er best kjent som religionsdødaren.14 Comments:

Svein-Inge said...

Hei!

Ser du kaller Charles Darwin for relgionsdødaren. Han var vel det da han kom med evolusjonsteorien, men det skal ikke glemmes at han kom til tro på Jesus Kristus og innså at han hadde tatt feil før han tok sitt siste åndedrag.

Mvh.
Bibelskoleelev :)

z said...

Nå kommer du til å aldri lese dette, men du tar feil. Historien om at Darwin aksepterte Jesus som sin frelser før han døde er en direkte løgn fra de kristne sin side (og her trodde jeg løgn var en synd i følge bibelen) http://www.talkorigins.org/faqs/hope.html

Til og med dedikerte og radikale kristne kreasjonister har innsett hvor dum denne løgnen er http://www.answersingenesis.org/docs/1315.asp

Men det hadde ikke hatt noen betydning om han gjorde det. Bevisene for evolusjon er fremdeles der og du må være ekstremt ignorant ovenfor hvordan vitenskap fungerer hvis tror evolusjon styres av hva Darwin sa og gjorde.

Svein-Inge said...

Hei igjen!:)

Takk for at du opplyste meg om dette og jeg beklager at jeg var feilinformert. :)
Men evolusjonsteorien har slått mange sprekker opp igjennom. Men siden du vet dette kan jeg kanskje spørre deg om ting jeg ikke vet? :)
Bygger evolusjonsteorien på Big Bang? :)

Mvh.
Bibelskoleelev :)

Svein-Inge said...

Det mentes ikke å si at du er enig med meg om at evolusjonsteorien har slått mange sprekker. beklager.

z said...

Du er en smule misstenkelig med din anonyme bibelskole og klønete påstander/spørsmål. Jeg har en viss misstanke at du ikke er kreasjonist, men bare som tuller.

Hva får deg til å stille spørsmål om at evolusjon er bygget på Big Bang? Evolusjon er biologi og Big Bang er kosmologi. Det blir som å spørre om zoologi er bygget opp på kvantefysikk eller psykologi er bygget på gravitasjonsteorien.
Så svaret er nei.

Men hva er disse sprekkene du snakker om.

Svein-Inge said...

ok. da beklager jeg for mine dumme spørsmål. jeg tuller ikke men har veldig lite innsikt på dette området og søker litt mer kunnskap og derfor spør jeg. :)

jeg har hørt at det er mye innen evolusjonsteorien som ikke kan underbygges med fakta? det er mulig jeg igjen er feilinformert men du har sikkert et mer korrekt svar på det. :) for eksempel om hva som utvikler seg idag? :)

Mvh.
Elev ved bibelskolen på Bildøy utenfor Bergen :)

z said...

Ok, før vi går inn på evolusjon må jeg spørre deg om du vet hva teori betyr. Hva vet om vitenskap egentlig?

For å svare på spørsmålet ditt kan jeg bare si at alt liv utvikler seg. Evolusjon er ikke noe som skjer over natten. Evolusjon fungerer ikke som Pokemon.
Evolusjon er små forandringer over mange generasjoner over lang tid. Vi snakker om mange millioner av år her.

Hvis du er seriøst interessert i lære om evolusjon og vitenskap anbefaler jeg deg å se Cosmos av Carl Sagan. Det er en serie på 11 episoder og hver episode er en time lang (du trenger VCL player installert (du finner det gratis hvis du søker på Google). De to første episodene omhandler det vi snakker om her.
Episodene finner du her http://svevendeord.blogspot.com/2006/11/cosmos.html
Ønsker å nevne at Carl Sagan er av grunnleggerne av den moderne skeptiker bevegelsen som denne bloggen er bygget opp på og har skrevet mange gode bøker om vitenskap og om viten over tro.

Ellers kan jeg anbefale dette programmet om Richard Dawkins som forklarer litt evolusjon http://svevendeord.blogspot.com/2006/11/blind-watchmaker.html
Anbefaler også å se denne http://svevendeord.blogspot.com/2006/11/richard-dawkins-nice-guys-finish-first.html

Ellers kan jeg si at dette er en veldig fin side der du finner alt du trenger å vite om både evolusjon og kreasjonisme http://www.talkorigins.org/

Svein-Inge said...

Jeg vet da at evolusjon ikke skjer over natten og slikt. :)

men takk for informasjonen. jeg skal jobbe litt med det. :)

ønsker deg et fint liv.

Mvh.

meg

Svein-Inge said...

Teori betyr vel egentlig at det ikke er nok grunnlag til å bli en lære. Vi har jo læren om Tyngdeloven o.l. (?) men Evolusjonsteorien er fortsatt en teori fordi ingen kan bevise at den er sann?

Helge said...

"Evolusjonsteorien er fortsatt en teori fordi ingen kan bevise at den er sann?"

På en skoleprøve vil du få feil hvis du kommer med det svaret!

Jeg har ikke sansen for alle de korte svarene som finnes for hva en teori er (desverre) men hva med å lese litt her:

http://no.wikipedia.org/wiki/Teori ,

Ikke glem å sjekke ut falsifisering, det er veldig viktig for meg i ett og alt jeg mener noe om.

Helge said...

Og takk for at du svingte innom! Alltid kjekt å høre hva andre mener!

Svein-Inge said...

takk for opplysende tilbakemelding. :)

Helge said...

En siste ting; Jeg skrev egentlig at Darwin var kjent som evolusjonsteoriens far, jeg endret det til religionsdødaren for jeg tenkte det var morsommere :-)

Svein-Inge said...

hehe.. skjønner.. det var nok det for dem som ikke har en tro.. :)