søndag, januar 28, 2007

Metal Søndag 28. januar


Mercyful Fate - Melissa
Roadrunner Records, 1983

Mercyful Fate er i min mening et av tidenes beste og viktigste black metal band. Få band har en så satanistisk og okkult stemning som dem, og de har en av tidenes mest unike vokalister.
King Diamond har en teatralsk stemme med høy pitch. Mange kommer kanskje til å synes den er teit, irriterende og kanskje til og med komisk til å begynne med, men etter hvert som man venner seg til den oppdager man hvor utrolig bra den egentlig er. Det er stemme fra en annen verden ukjent for mennesker. Og riffene Mercyful Fate spiller er så geniale og gode at det ikke er til å tro.
Dette albumet definerer både god black metal og heavy metal.

I likhet med Venom er det en del fjortiser og idioter som prøver å nekte for at Mercyful Fate er black metal. Disse tullingene har som oftest liten forståelse ovenfor black metal uansett og det er ikke verd å kaste bort tid på dem.
Som sagt er det satanisme hele veien og King Diamond er selv satanist (LaVey satanist riktignok som alle innfor black metal tar avstand fra, men man kan jo ikke klage på det). Han var også først ute med liksminke i sammenheng med black metal.

Dette er obligatorisk klassiker hvis du hører på black metal. Den har stemningen og image som ekte black metal skal ha, og riffene er virkelig geniale riff som knuser det meste.
Dette albumet er også obligatorisk for de som liker tradisjonell heavy metal.
Ikke la deg avskrekke hvis du ikke klarer å svelge King Diamond sin vokal på første forsøk, og gi Melissa en skikkelig sjanse. Dette er et album som jeg ikke klarer å skrive noen skikkelig anmeldelse til, så dere må bare ta mitt ord på at dette en av black metal sjangerens store klassikere.
Må nevne at det følger en DVD med 2005-utgaven. Innholdet er kort, men utrolig bra.

--------------

PC-en min er ødelagt og jeg poster dette fra noen andres PC, så det blir ikke noe Myspace band eller noe annet dill dall. Men han andre kødden var grei nok til å skaffe noen metal musikkvideoer for meg.

Sepultura - Roots Bloody Roots

Faith No More - Epic

TNT - Intuition
Norske TNT er i stor grad hard rock og denne videoen er hard rock, men jeg kan garantere dere at de tidligste utgivelsene er 100 % metal.

Thrudvangar - Piraten Des Nordens

Hear 'n Aid - Stars
Jeg har lenge planlagt å skrive om denne videoen og dette prosjektet, men aldri giddet før nå.
Hear 'n Aid var et prosjektet til metal guden Dio for å samle inn penger til fattige i Afrika. Prosjektet besto av artister fra kjente metal band som Judas Priest, Queensrÿche og W.A.S.P. og fra kjente hard rock band som Blue Öyster Cult, Whitesnake og Journey. De samlet inn over en million dollar.
Du kan finne mer info her.

0 Comments: