søndag, januar 21, 2007

Metal Søndag 21 januar


My Dying Bride - Turn Loose the Swans
Peaceville Records, 1993

My Dying Bride er et av de mest kjente death doom bandene her i verden. Death doom er enten doom metal med death metal vokal eller skikkelig seigpina death metal, My Dying Bride hører til den førstnevnte gruppen.
My Dying Bride spiller depressiv doom med romantisk lyrikk. Når jeg sier romantisk mener jeg depressiv som faen lyrikk om din kjæreste som dør i dine armer. Det er ikke for ingenting de har valgt å kalle bandet for My Dying Bride.

Er du ute etter sorg og undergang med tunge gitarer er dette albumet for deg. Åpningssporet består riktignok av fiolin og piano med ren og pen vokal (det er ingen grunn til å klage siden det er pent og depressivt), men sporet etter har tunge gitarer og bass. Det er mye ren vokal bruk der og, men det er også death metal growling mot slutten.
Faktisk er det veldig mye ren vokalbruk på dette albumet og ikke så veldig mye death metal vokal, så om du ikke er noen stor death metal fan kan du fremdeles ha stor glede av (rettere sagt, stor sorg) av dette albumet.

Depressiv musikk og depressiv lyrikk er egentlig det eneste du trenger å vite om dette albumet før du kjøper det. Skal du prøve deg på My Dying Bride er dette et bra album å starte med, så hva venter du på?

----------------------

Magnus Thorsen fra USA har et power metal prosjekt gående og har så langt gitt ut en selvfinansiert EP. Du kan sjekke han ut på hans Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Gwar - War Party

Acid - Black Car

Satan Jokers - En partance pour l'enfer
Solid ekte metal fra Frankrike som dessverre har gått i glemmeboken.

Entombed - Left Hand Path

Orthrelm - Liveopptak

Onslaught - Let There Be Rock + Interview
Takk Voggis for denne videoen.

0 Comments: