mandag, desember 11, 2006

Holocaust-konferanse


(Dagbladet.no): Iran åpnet mandag en omstridt konferanse om nazistenes jødeutryddelse der flere kontroversielle forskere deltar.

Her er noen av de som er invitert: Robert Faurisson, Frederick Töben og David Duke. Med slike prominente holocaustbenektere på listen så ligger utfallet av konferansen sånn noenlunde opp i dagen.

Jeg ser at det ene spørsmålet som de skal prøve å besvare er hvorvidt det døde 6 millioner jøder under krigen. Såvidt meg bekjent så er dette ett spørsmål sånn noenlunde åpent for debatt siden det ikke eksisterer komplette arkiver hvor dette blir dokumentert, disse ble tilintetgjort mot slutten av krigen. Så da er det ikke så vanskelig å så en viss tvil om det var akkurat 6 millioner eller ett annet tall som er det riktige. Nizkor project svarer her på spørsmålet om hvor mange som døde. Wikipedia nevner at det kan ha vært mellom fem og syv millioner.

Er det muligens en slags ironi at de som ønsker at det skal ha dødd færrest mulig jøder under annen verdenskrig er de samme som mener at det bør dø flest mulig jøder i dag?

0 Comments: