søndag, desember 10, 2006

Metal Søndag 10. desember


Dismember - Like An Ever Flowing Stream
Nuclear Blast, 1991

Svenskene er nesten like kjent for sin death metal som vi nordmenn er kjent vår black metal, og det er på grunn av kvalitetsalbum som dette at de er det. Dette er skikkelig old school death metal slik den skal være. Ond, dødelig og destruktiv.

Dette albumet har det du burde forvente fra klassisk svensk death metal, nemmelig gode riff. Like An Ever Flowing Stream er et perfekt eksempel på hvordan reindyrka death metal skal høres ut. Motorsagaktige riff med knusende aggresjon og med melodiøse gitarsoloer som blander seg perfekt inn med brutaliteten.
Vokalen er ond growling som faktisk høres ondskapsfull ut. Trommingen er ikke konstant blast beats uten mål og mening, men støtter faktisk opp riffene.
Dette er et album der alt stemmer. Du får ikke inntrykk av de prøver for hardt med å imponere lytteren med overprodusert møl og unødige gitarsoloer.
Det du får inntrykk av er at dette er ekte death metal som faktisk oppnår sin oppgave med å være ekte death metal. Du får et faktisk inntrykk av ondskap og aggresjon fylt med et voldelig hat.

Jeg skal ikke påstå at dette er det ultimate death metal albumet, men jeg skal påstå at dette albumet er det perfekte eksemplet på death metal gjort riktig. Alle som liker ond og voldelig musikk burde sjekke ut Like An Ever Flowing Stream snarest mulig.
Må helt til slutt si at jeg digger bonussporene på digipack utgaven, spesielt Torn Apart.

-----------------

Bliss of Flesh er et fransk black metal band som har kommet ut fra demostadiet og fått platekontrakt med Eerie Art Records.
Jeg tror de kan bli noe i fremtiden og du kan sjekke ut deres Myspace for å høre dem.

Verdens ledende musikkekspert Dr. David Thorpe har endelig dedikert en utgave av Your Band Sucks til metal. Du kan lese den her.
Selv om han faktisk hater metal og går inn for å skrive stygt om sjangeren er det en god dose selvironi og satire inn i bildet. Det er også veldig mye sannhet inn i bildet og selv om at jeg vet at metal er den ultimate formen for musikk er jeg enig i mye av det han skriver her.
Når det er sagt er det tydelig at ikke kan så mye om metal og pirker så vidt bort i sjangeren.
Så ikke ta artikkelen så alt for seriøst, men prøv å forstå noen av poengene.

Han andre fyren som eier denne bloggen sendte med dette tullet.
How to Appreciate Death Metal
Jeg forstår ideen bak, men det er en dårlig og poengløs artikkel. Du kan ikke lære folk å like death metal siden det ikke er en sjanger som er laget for at alle skal like den. Hvem bryr seg om at det krever talent for å spille death metal? Hvis det er noe som ikke er for deg har det absolutt ingenting å si hvor mye talent som ligger bak.
For å si det sånn ligger det mye hardt arbeid bak folkemord, men betyr det at du må like folkemord?
Listen over undersjangere er også bare tull. Grind er ikke en undersjanger av death metal, men punk. Det er mange death metal band som klart og tydelig har grind elementer i seg, men grind blir ikke mindre punk av den grunn. Og hold dere seriøst langt unna deathcore.

Her er en sikkelig guide i hvordan å like death metal.
Finn ut om du liker metal først.
Finn ut om du klarer å venne deg til death metal vokal, hvis ikke kan du heller høre på black metal eller thrash (eller power eller doom eller hva faen du har lyst til å høre på).

På tide med metal musikkvideoer.

Obituary - Don´t Care

Twisted Sister - We're Not Gonna Take It

Cradle of Filth - From Cradle to Enslave
Jeg hater når folk kaller disse homosene for et black metal band.

Mastodon - The Wolf Is Loose

Strapping Young Lad - Wrong Side

Brutal Truth - Collateral Damage

0 Comments: