torsdag, oktober 26, 2006

The Texas Chain Saw Massacre


Halloween nærmer seg med stormskitt og du lurer kanskje på hva slaks skrekkfilmer du skal se. La meg anbefale The Texas Chain Saw Massacre fra 1974.
Det er selvsagt snakk om den gode gamle originalen og ikke den teite nye innspillingen.
Dette er en av mine favorittfilmer og en av skrekksjangerens viktigste filmer. The Texas Chain Saw Massacre en av de store pionerene innfor slasher sjangeren og var virkelig et sjokk da den kom ut. Filmen har en herlig grotesk stemning hele veien. Fargene, lyset, lydene og den forskrudde ambient musikken gjør at denne filmen er en unik opplevelse. Dette genial kunst spør du meg.
Plottet er enkelt og kom til å bli ganske standard i senere skrekkfilmer. Ungdommer drar til en øde plass for å så bli drept. Filmens styrke ligger som sagt i stemningen og de små detaljene, ikke i historien.
Leatherface og hans forskrudde familie er løst basert på en ekte seriemorder med navnet Ed Gein. Ed Gein drepte ikke så mange og brukte ikke motorsag, men i likhet med filmens skurker brukte han å lage klær og møbler av døde mennesker.
Uansett er denne filmen en klassiker og alle med en interesse i skrekkfilmer burde ha sett denne. Absolutt et topp valg for Halloween.

0 Comments: