søndag, oktober 08, 2006

Metal Søndag 8. oktober


Darkthrone - A Blaze in the Northern Sky
Peaceville Records, 1991

Sist gang jeg skrev om Darkthrone var det om Transilvanian Hunger fra 1994, nå skal vi hoppe tilbake noe år til det magiske året 1991. 1991 var det året norsk black metal virkelig begynte å ta form og det var i veldig stor grad takket være dette albumet.
Det er også verd å nevne at Darkthrone startet som et death metal band og dette albumet er hvor de hopper rett over til black metal med liksminke og det hele.

Når jeg leser anmeldelser om dette albumet står det ofte at det har enkle men effektive riff, og når de skriver effektive riff så mener de det. Å si riffene er effektive er en underdriving til de grader. Det er rette å si at riffene er super kvlt necrogrimme som bare Faen.
Det er ingen fancy synth eller noe annet unødvendig pynt, bare 100 % ekte grim, iskald og ond black metal som Darkthrone er kjent for.
A Blaze in the Northern Sky er et av de albumene som gjør black metal til black metal. Riffene er som sagt effektive, vokalen er necro som døden selv og trommingen er jævlig kul.

Hvis vi ser bort fra en del historikk rundt bandet, dette albumet og datidens norske black metal scene er det ikke så mye mer å si. Det er ingen tvil om at A Blaze in the Northern Sky er en klassiker som alle med en interesse i black metal burde skaffe seg øyeblikkelig.

----------------------------

Og nå noen metal musikkvideoer som vanlig

Rainbow - Blues & Beethoven

Sepultura - Arise

King Diamond - The Family Ghost
King Diamond er konge og alle som ikke forstår seg på metal tåler ikke vokalen hans.

Alice In Chains - Rooster

Judas Iscariot - The Heavens Drop with Human Gore

Burzum - Lost Wisdom
Fanvideo

0 Comments: