søndag, oktober 15, 2006

Metal Søndag 15. oktober


Dream Theater - Images & Words
Atco, 1992

Dream Theater er et av de bandene som liksom er kult å hate fordi de er kjente, men også fordi de er veldig kjedelige for de som ikke så begeistret for prog. Det er selvsagt nok av tilhengere av prog som hater dem, men de fleste gjør det bare fordi de synes at Dream Theater er kjedelig som bare faen. Mange beskylder dem for drive med pompøs instrumentalonanering, noe som ikke er langt ifra sannheten. Ellers er det jo horder av fanatiske fans som mener at de er tidenes beste metal band.
Uansett hva andre måtte mene om dem burde du selv å høre på et album eller to av dem før du selv bestemmer deg om du skal synes om dem. De er tross alt et av de bandene som definerer progressiv metal og det er ingen tvil om at dette albumet er en klassiker i sin sjanger.

Nå har du kanskje fått med deg at det er snakk om progressiv metal, noe som betyr at det er litt teknisk og kanskje krever noen runder i spilleren før det sitter som støpt. Og du har sikkert også har fått med deg så er det snakk om Dream Theater, noe som betyr at dette er typisk progressiv metal. Dream Theater er på mange måter definisjonen på standard progressiv metal akkurat som Darkthrone er definisjonen på black metal, noe som er litt teit siden progressiv metal handler om å være progressiv og ikke bare kopiere Dream Theater. Hadde det vært snakk om et progressivt metal album fra et annet band kunne jeg bare ha sagt at det minnet litt Dream Theater, men jeg kan jo ikke det her.
Jeg kan bare oppsummere at Dream Theater høres ut som Dream Theater.

Dette albumet er pen og pyntelig metal som ikke egner seg til headbanging, men metal er mye mer enn bare headbanging. Hvis kan verdsette god metal som er bra spilt uten å kjede deg er det ingen grunn til å unngå Images & Words.

-----------------------

For de som bryr seg har jeg lenker til plateselskapene som gav ut platene jeg har skrevet om. Jeg har gjort dette mad alle utgavene med Metal Søndag, men jeg ikke funnet noen side for Torrid Records, Posercorpse, Black Dragon, Dali Records, Head Not Found og Under One Flag. Vet du om noen Internett-sider med info om dem er det fint om du sier i fra.

Nå noen metal musikkvideoer.

Necrophagia - Burning Moon Sickness

Massacration - Cereal Metal

Paul Gilbert - Technical dificulties
Paul Gillbert kjent fra Racer X.

Six Feet Under - Victim of the Paranoid

Red Warszawa - Norsk Black Metal

Lumsk - I lytinne två

0 Comments: