tirsdag, oktober 24, 2006

Cannibal Holocaust


Halloween nærmer seg med stormskitt og du lurer kanskje på hva slaks skrekkfilmer du skal se. La meg anbefale Cannibal Holocaust fra 1980.
Dette er for mange den ultimate kannibalfilm på grunn av sitt ekstremt groteske innhold. Voldtekter og kannibalisme hele veien som er ganske overbevisende takket være filmens dokumentaraktige innhold (The Blair Witch Project kopierte sitt konsept fra denne filmen, men Cannibal holocaust er tusen ganger bedre). Det er også en del faktiske dyredrap i filmen der man få se levende dyr bli skjært opp. La oss ikke gå så dypt inn den moralske debatten om hvordan det er galt å drepe dyr for underholdningens skyld og heller nyte skilpaddescenen (jeg er imot dyreplageri selv, men å se en skilpadde bli slaktet er noe som gjør denne filmen til den klassikeren den er).
Dette er en av de mest groteske filmene som noen gang er laget og det er ganske først nylig at den ble lovlig i Norge (den er fortsatt ulovlig i Sør Afrika, Irland og den del andre land).
Tro det eller ei, men filmen har også en dypere moral (en ubehagelig moral må jeg påpeke) som jeg håper du forstår når du ser filmen.

0 Comments: