fredag, oktober 27, 2006

Braindead


Halloween nærmer seg med stormskitt og du lurer kanskje på hva slaks skrekkfilmer du skal se. La meg anbefale Braindead fra 1992 (også kjent som Dead-Alive i USA).
Før Peter Jackson laget filmversjon av Ringenes Herre drev han på med splatter filmer, og Braindead en av de store klassikerne i sjangeren. Dette en veldig useriøs skrekkfilm som handler mer om blodig underholdning enn å være skummel.
Lionel har en slem gammel mor som han må ta seg av. Han forelsker seg i jente mede navnet Paquita, noe moren hans ikke liker. Moren blir bitt og forgiftet av en rotteape (en mystisk skapning som blir introdusert i begynnelsen av filmen) og blir til en zombie, og alle hun biter blir også til zombier. Lionel prøver å late som om at alt er normalt og prøver å gjemme unna alle zombiene, noe som viser seg å bli problematisk. Det hele ender opp med massakre uten like.
Dette er en av tidenes blodigste filmer og utrolig morsom. Blod og tarmer som flyr i alle retninger er perfekt for en god Halloweenkveld. Denne filmen anbefales på det sterkeste.

2 Comments:

Helge said...

Hva med Evil Dead filmene, har du tenkt å skrive om de?

z said...

ok, men det får bli i morgen