søndag, september 03, 2006

Metal Søndag 3. september

Venom - Welcome to Hell

Neat, 1981


Venom er verdens første black metal band og dette er musikkhistoriens første black metal album! Delvis fordi de er et metal band med et satanistimage og delvis på grunn av råskapen i musikken, men den viktigste grunnen til at de er holdningen deres. De var umoralske og brøt med tradisjoner mens de gjorde narr av andre metal band.

De var heller ikke (i motsetning til mange senere black metal band) redde for å ha det moro.

Venom er ikke black metal på samme måte som de norske bandene. Venom tilhører det vi kaller for den første bølge av black metal, mens de norske tilhører den andre. De høres ikke ut som det vi i dag kaller black metal så det er idioter og fjortiser som mener at Venom ikke er black metal i det hele tatt (men så er de jo idioter og fjortiser så man trenger ikke å høre på dem). De var også pionerer innfor speed metal men heldigvis er det ingen idioter som nekter for det.


Venom var veldig inspirert av Motörhead og derfor kan dette albumet beskrives som en syk versjon av Motörhead med skikkelig rå produksjon og satanisme. Det er også en god del Judas Priest inspirerte riff å finne her. Det er også en del Black Sabbath i stemningen selv om Venom gjorde narr av dem.

Ellers kan jeg si at de er ganske punk inspirerte, produksjonen er rå som faen (slik black metal skal ha), riffene er gode og albumet klarer å skape en ondskapsfull stemning uten å ta seg så altfor seriøst.

Er du en tilhenger av black metal har du allerede dette albumet i platesamlinga. Er du en tilhenger av speed metal har du allerede dette albumet i platesamlinga. Er du en tilhenger av god kvalitets metal har du allerede dette albumet i platesamlinga.


Du har ingen unnskyldning som en ekte metalhead for å ikke ha dette albumet.


PS: På grunn av tekniske finurligheter så er det jeg som poster i dag og ikke z. Forfatteren er likevel som før. Faktisk så er det jeg som står som forfatter av absolutt alle postene nå, men det er rett og slett ikke sant. Jeg regner med at det meste vil ordne seg i løpet av uken.

0 Comments: